Pretraživanje

Ponos Labina: Održan prijem za najuspješnije sportaše u prošloj godini

Ponedjeljak, 14. Veljače 2022. - 0:00

Gradonačelnik Valter Glavičić i zamjenica Federika Mohorović Čekada te tajnik labinske Sportske zajednice Siniša Verbanac održali su u petak, 11. veljače prijem za uspješne labinske sportaše koji su u prošloj godini postigli vrhunske rezultate na državnim i sportskim natjecanjima, a kojemu su prisustvovali i njihovi treneri. Na prijemu su se našli najbolji labinski sportaši i klubovi iz niza sportova; rukomet, judo, kickboxing, boćanje, trail, tenis, biciklizam, i to svih kategorija od kadeta do seniora.

„Imamo sportaše kojima se uistinu možemo ponositi. Pravi sportaši, koji su postigli zavidne rezultate, mladi ljudi iz ekipnih i pojedinačnih sportova koji potvrđuju da je Labin pravi grad sporta. Svojim rezultatima primjer su motivacije svima nama, a posebice našim najmlađim sugrađanima, za koje mi je drago da se sve više uključuju u bilo koju vrstu sporta“, pozdravio je uvodno gradonačelnik Labina čestitavši svima uz zahvalu na vrijednom radu, posebno istaknuvši kako je ovim rezultatima ujedno ostvarena i snažna promocija sporta, sportaša, ali i Grada Labina.

Iza nas su dvije teške i izazovne godine, međutim sportaši su unatoč tome postizali zavidne uspjehe na državnoj, ali i na svjetskoj razini, što je naglasio i tajnik Sportske zajednice Verbanac, dodajući da su time ostvareni rezultati još vrijedniji, jer su ostvareni u uvjetima ograničenja koje je nametnula pandemija.

Prijemu su prisustvovali i Niko Franković (RK „Rudar“) i Alka Mileta (ŽRK „Rudar“), mlađi kadetski reprezentativci Hrvatske u rukometu. Iz BK „Labin“, ekipnih prvakinja Hrvatske i osvajačica međunarodnog ABC skupa, susretu su nazočili trener BK „Labin“ i ženske reprezentacije Hrvatske Romano Grižančić i Vesna Tončinić, prvakinja Hrvatske u parovima s Nives Jelovica. Nažalost, zbog osobnih razloga, Nives Jelovica i Ria Vojković nisu se uspjele odazvati, no bitno je spomenuti i njihove rezultate obzirom da se radi o svjetskim prvakinjama. Ria Vojković je svjetska prvakinja u mješovitim parovima, osvajačica srebra i bronce pojedinačno te ekipnog srebra na Svjetskom prvenstvu u boćanju te je dobitnica i dvije zlatne i jedne srebrne medalje na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske. Nives Jelovica ponosna je vlasnica pet zlatnih i jedne srebrne medalje na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u raznim disciplinama boćanja, kao i srebrne medalje ekipno na Svjetskom prvenstvu u boćanju.

Iz judo kluba „Ippon“ uz trenera Vedrana Pizentića, došao je i perspektivan mladić Edib Jagodić, osvajač brončane medalje s PH, a trener kickboxing kluba „Budokai Labin“ Josip Faraguna ponosan je na svoje prvake Hrvatske u kickboxingu i to Marina Faragunu, Alana Tursunovića i Ivanu Kruneš.

Viktorija Hrvatin iz tenis kluba „Rabac“ osvajačica je dvije brončane medalje s PH u parovima do 12 godina, može se pohvaliti nastupom za reprezentaciju Hrvatske do 12 godina i drugim mjestom na rang listi HTS- a do 12 godina, a došla je u pratnji trenera Bojana Baznika.

Iz sportsko rekreativnog kluba „Alba“ Pavle Kruljac se ističe s tri srebrne i jedne brončane medalje s PH u trailu, planinskom trčanju i trčanju na 100 km te zlatnom medaljom ekipno u planinskom trčanju, dok je Eldin Hodžić prvak Hrvatske pojedinačno i ekipno u planinskom trčanju. Prijemu je prisustvovao i tajnik SRK Albe Alen Paliska.

Naposljetku, David Sandić je trostruki prvak Hrvatske u kadetima u raznim disciplinama cross countryja (mountain bike) i vlasnik jedne srebrne medalje, a natječe se u bojama biciklističkog kluba „Albona“.

Niko_Alka.jpg (2.68 MB)BK Labin.jpg (2.68 MB)
Judo Ippon.jpg (2.84 MB) Kickboxing.jpg (3.11 MB)
SRK Alba.jpg (2.59 MB) Tenis Rabac.jpg (2.73 MB)
David Sandic.jpg (2.99 MB)