Pretraživanje

Polaganjem vijenaca obilježen Dan neovisnosti Republike Hrvatske

Četvrtak, 08. Listopada 2015. - 15:14

Povodom obilježavanja Dana neovisnosti, gradonacelnik Grada Labina i nacelnici opcina Labinštine, udruge proizašle iz Domovinskog rata, udruga antifaštickih boraca, predstavnici policije, vatrogastva, civilne zaštite, gradski vijecnici i ostali uzvanici jutros su vec tradicionalno položili vijence na Centralnom križu gradskog groblja. Minutom šutnje odana je pocast svim poginulim hrvatskim braniteljima i onima koji su za neovisnost Hrvatske položili ono najvrijednije što su imali, svoje živote.

Labinski gradonacelnik Tulio Demetlika podsjetio je da je na Dan neovisnosti Hrvatski Sabor jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Sabor je pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji.

Darko Martinovic, i sam sudionik Domovinskog rata, zahvalio se okupljenima što su zajedno s braniteljima obilježili ovaj dan.

Foto: 5portal