Pretraživanje

Poduzetnički inkubator Labin

Gospodarstvo i potpore > Poduzetnički inkubator Labin

3918.jpg (114 KB)Zajedno sa Ministarstvom gospodarstva i Istarskom županijom 1998. godine Grad Labin je prenamjenio prostor Samačkog hotela Kature (do tada u vlasništvu Istarskih ugljenokopa Raša korišten za smještaj rudara samaca) u Poduzetnički inkubator. Ukupna vrijednost adaptacije i rekonstrukcije zgrade iznosila je nešto više od dva milijuna kuna.

PRVA GODINA BESPLATNA
Poduzetnički inkubator Labin prostire se na 1.150 m2 (suteren, prizemlje i I. kat). Veličina poslovnih prostora je od 9 m2 do 203,55 m2Novim poduzetnicima koji uhodavaju svoju djelatnost u „godini pripreme“ prostor se daje u zakup bez naknade. Dovoljno je ispuniti on-line obrazac Zahtjeva za dodjelu poslovnog prostora u Poduzetničkom inkubatoru te ga uputiti u Upravni odjel za poslove Gradonačelnika i Gradskog vijeća. Broj zaposlenih u poduzećima i obrtima, korisnicima prostora 1998. godine iznosio je 31, dok ih danas broji 80. Dio prostorija zgarde koriste udruge i drugi oblici udruženja građana.

PRIZNANJA: Ministarstvo za obrt, malo i srednje poduzetništvo proglasilo je u 2001. godini Poduzetnički inkubator Labin kao najbolji inkubator u RH. Savez Udruge gradova i Udruge općina Republike Hrvatske, središnji državni ured za upravu I Vijeće Europe dodijelili su Gradu Labinu za projekt “Poduzetnički inkubator” priznanje za najbolju praksu u lokalnoj samoupravi u 2004. u području rješavanja problema nezaposlenosti.

Kontakt osoba:
Patricija Terković
Savjetnica za gospodarstvo i razvoj
tel. +385 52 866 817
email: patricija.terkovic@labin.hr

Prilozi


;