Pretraživanje

Podizanje vinograda – od cijepa do grožđa i Mogućnosti financiranja projekata iz sektora vinarstva kroz mjere Programa ruralnog razvoja i Vinske omotnice

Srijeda, 01. Ožujka 2017. - 0:00

LAG Istočna Istra u ponedjeljak 6. ožujka 2017. godine organizira edukaciju sa slijedećim temama: Podizanje vinograda – od cijepa do grožđa i Mogućnosti financiranja projekata iz sektora vinarstva kroz mjere Programa ruralnog razvoja i Vinske omotnice.

Edukacija će se održati u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin s početkom u 17:30 sati.

Cilj edukacije je omogućiti budućim mladim vinogradarima i svima onima koji planiraju obnavljanje ili podizanje novog vinograda, kvalitetne informacije za daljnji rad. Također, polaznici će dobiti vrijedne informacije u pribavljanju bespovratnih sredstva iz aktualnih mjera Programa ruralnog razvoja i Vinske omotnice.

Kako bi teoretsko znanje što kvalitetnije usvojili, u subotu 11. ožujka u 11,00 sati u obiteljskom vinogradu studenta mediteranske poljoprivrede Piera Glavičića održati će se praktični dio podizanja vinograda.

Prva temu radionice “Podizanje vinograda – od cijepa do grožđa ” prezentirati će stručnjaci iz Savjetodavne službe. Polaznike će se upoznati sa slijedećim temama:

- priprema terena za sadnju,
- sistematizacija terena,
- kako utjecati na svojstva tla,
- radovi prije sadnje i sadnja,
- radovi u mladom vinogradu.

Drugu temu pod nazivom „Mogućnosti financiranja projekata iz sektora vinarstva kroz mjere Programa ruralnog razvoja i Vinske omotnice“ prezentirati će stručnjaci iz tvrtke Core Consulting. Mjere Program ruralnog razvoja prezentirati će se na način da vinari i vinogradari dobiju uvid u prihvatljive aktivnosti, kriterije i bodovanja za pojedine natječaje. Posebna pozornost posvetit će se mjerama 4. i 6. , te aktualnom natječaju za podmjeru 6.3. Također, u drugom djelu predstaviti će se Nacionalni program pomoći sektoru vina "Vinska omotnica".

U panel raspravi sudionici edukacije moći se iz prve ruke doznati iskustva vinara istočne Iste u podizanju vinograda, proizvodnji vina, prijave na natječaje za nepovratna sredstva i sl.

Pozivaju se vinari i vinogradari (početnici, amateri, profesionalci), te svi zainteresirani da prijavu za edukaciju izvrše na telefon 052/851-173; 099 357 6998 ili na e-mail info@lag- istocnaistra.hr do ponedjeljka 6. ožujka 2017. godine do 12h. Radionica je besplatna za sve sudionike.

DNEVNI RED EDUKACIJE

Mjesto: Gradska knjižnica Labin, Rudarska 1, Labin
Vrijeme: ponedjeljak, 06.03.2017. godine u 17:30

17:30 – 18:15 Naslov: Podizanje vinograda – od cijepa do grožđa - Savjetodavna služba, Glavičić
18:15 – 19:00 Naslov: Mogućnosti financiranja projekata iz sektora vinarstva kroz mjere Programa ruralnog razvoja i Vinske omotnice - Core Consulting d.o.o.
19:00 – 19:10 Pauza
19:10 – 19:30 Panel rasprava - vinari istočne Istre: Miljenko Vretenar, Goran Baćac, Romeo Licul, Piero Licul i Lari Juričić. Moderator: Silvana Fable
Tema: Iskustva vinara istočne Istre u podizanju vinograda i dobivanju nepovratnih sredstva
Pitanja i odgovori
19:30 - Degustacija vina vinara istočne Istre