Pretraživanje

Počinje Sajam poslova

Ponedjeljak, 20. Ožujka 2017. - 0:00

Sajam poslova je aktivnost nastala u suradnji između Savjeta mladih Grada Labina i Gospodarskog vijeća Grada Labina, te uz podršku Grada Labina. Svrha sajma poslova je stvaranje dijaloga između poslodavaca i tražitelja poslova, sa posebnim naglaskom na mlađu populaciju.

Labin se na karti Istarske županije pozicionira kao "business friendly" područje u kojem svoje mjesto mogu naći investitori iz područja turizma i industrije, ali i obrtnici te kreativci. Zamah investicija obilježen je i povećanim zahtjevima za adekvatnim ljudskim resursima, stoga se osim centralnog događaja nudi i niz radionica, predavanja i aktivnosti u tjednu od 20. ožujka do 25.ožujka, stvarajući tako podlogu za obilježavanje prvog tjedna posvećenog zapošljavanju u Labinu. Aktivnosti u „tjednu poslova“ odvijati će se na mikrolokaciji u centru grada, i to u Gradskoj knjižnici i Rock Caffeu.

Obilježavanje tjedna posvećenog zapošljavanju počinje 20.03. predstavljanjem obrtničkih zanimanja učenicima i roditeljima 8. razreda Oš Matije Vlačića te Ivo Lola Ribara, koje će održati ravnatelj Čedomir Ružić, SŠ Mate Blažina Labin, ravnatelj Petar Gavrić, Industrijsko-obrtničke škole Pula te ravnateljica Sandra Balde Tehničke škole Pula. Predstavljanje počinje u 17 sati a održava se u suradnji sa Udruženjem obrtnika Labina.

Sljedećeg je dana na rasporedu predavanje o alternativnim modelima financiranja u poduzetništvu tj. sustavu prve hrvatske etične banke koje će održati Jelena Brščić i Renata Kiršić, predstavnice poslovne mreže ebanke. Predavanje počinje u 17 sati.

Srijedu selimo u opuštenu atmosferu labinskog Rock caffea, gdje će se kroz tribinu raspravljati o mogućnostima razvoja kreativnih industrija u Labinu. Tribina počinje u 19 sati, a na njoj sudjeluju labinski kreativci iz Kreativne lige.

U duhu poticanja (samo)zapošljavanja, LAG istočna Istra sa Savjetom mladih Grada Labina organizira inspirativnu radionicu na temu start-upa. U goste nam dolaze mladi uspješni riječani, Goran Čandrlić koji će predstavljati KISHA start-up koji je na tržište lansirao „pametni kišobran“, dok će Mateo Stupčić predstavljati aplikaciju PointMe i aktivnosti poduzeća Silos koji se bave promicanjem poduzetništva kod mladih. Labinsku uspješnu priču predstavlja Domagoj Ostović ispred Lloyds design studia.

Dan prije Sajma poslova, motiviramo se kroz Motivation Up radionicu koju će održati Karolina Merlin. Motivation Up je nastao u želji da potaknemo ljude da iskoriste svoje potencijale, ističu organizatori koji smatraju da nezadovoljstvo vlastitim životom često proizlazi iz činjenice da ljudi zapravo ne znaju što žele. Radionica započinje u 17 sati.   

Centralni događaj, Sajam poslova, odvija se u prostorima Gradske knjižnice Labin a započinje u 10 sati. Aktivnosti se odvijaju na tri lokacije i to u hodniku knjižnice gdje možete kroz info punktove pronaći sve informacije o zapošljavanju i obrazovnim mogućnostima. U polivalentnoj dvorani možete sudjelovati na prezentacijama mogućnosti koja nude poduzeća na području Labina a ujedno i obrazovne ustanove. Zadnja aktivnost su individualni razgovori sa poslodavcima koje možete obaviti na licu mjesta!.

Na sajmu poslova sudjeluju Valamar Riviera d.d., Holcim Hrvatska d.o.o., Carel Adriatic d.o.o., MCZ d.o.o., Bibetech s.p.a, Uljanik d.d., KP 1. Maj d.o.o., Udruženje obrtnika Labin te predstavnici obrazovnih institucija Pučko otvoreno učilište Labin, Učilište Diopter Pula, Fakultet ekonomije i turizma te Politehnika Pula.

Cjelokupni program možete pronaći na Facebook stranici Savjeta mladih Grada Labina https://www.facebook.com/SavjetMladihLabin/.

Prilozi