Pretraživanje

Po 17. put svečano podignuta Plava zastava

Utorak, 12. Lipnja 2018. - 0:00

U ponedjeljak 11. lipnja svečano je podignuta Plava zastava na Girandelli. Čast da podigne ovogodišnju zastavu imao je turist iz Italije, Fabrizio Zonca, koji 22 godine ljetuje u Rapcu.

Sedamnaesta je ovo godina zaredom  kako rabačke plaže nose obilježje Plave zastave, cijenjene turističke markice.

Svečanost podizanja započela je izvedbom himne „Lijepa naša“ i svečane pjesme „Krasna zemljo“ koje su izveli otac i sin, Aleksej i Toni Hrvatin. U kasnijem dijelu programa nastupili su i Minicantanti i Sciribico Blu.

Donald Blašković, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti u svome obraćanju istaknuo je važnost programa Plave zastave čiji je prvenstveni cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom.

Grad Labin zajedno s Turističkom zajednicom, dvije velike hotelske kuće –Valamar Rivierom i Maslinicom, te privatnim iznajmljivačima i koncesionarima na plažama iz godine u godinu zadovoljava uvjete i zaslužuje Plavu zastavu. Zahvalio se i Institutu za poljoprivredu i turizam Poreč, jer od ove godine plaža Girandella je nosioc i Zelene zastave, u sklopu projekta INTERREG Mediteran MITOMED+. „Zelena plaža“ predstavlja primjer održivog modela upravljanja plažama na Mediteranu.

Direktorica Valamar Girandella Resorta, Karmela Višković,  izrazila je zadovoljstvo što Valamar iz godine u godinu udovoljava, ali i poboljšava uvjete na plažama. Pored značajnih, već odrađenih investicija, najavila je daljnje ulaganje u kvalitetu kako bi Rabac s punim pravom mogao nositi naziv „Biser istočne obale Istre“.

Foto: 5portal.hr

DSC_0029.jpg (543 KB)

DSC_0031.jpg (439 KB)