Pretraživanje

Ovog vikenda održati će se odgođeno pješačenje i biciklijada

Srijeda, 21. Rujna 2016. - 0:00

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti u subotu, 24. rujna 2016. godine s početkom u 9,00 sati održat će se odgođeno pješačenje s Trga u Starom gradu prema Prtlogu te makadamskim putem prema Teleferici i Rivi Rabac.

Okupljanje sudionika je ispred Gradske lože u Starom gradu od 8,00 do 9,00 gdje će svim učesnicima mjeriti tlak, podijeliti voda i sendviči. Ruta je namijenjena svim uzrastima, a dužina staza je oko 7 kilometra. Dolazak u Rabac se očekuje oko 11:30 sati.

Istoga dana biti će za sve građane osiguran cjelodnevni besplatan prijevoz autobusom na linijama Labin-Rabac i Labin lokalno.

U nedjelju, 25. rujna 2016. održat će se i odgođena rekreativna biciklijada za građane „Terra Albona“. Polazak biciklijade je s Trga Kature u 10:00 sati, a sudionici će obići tri obiteljska poljoprivredna imanja na području Labinštine u mjestu Sv. Nedelji, Eržišće i Tomažići na kojima će degustirati lokalne delicija (domaći kruh, domaći sir, sezonsko lokalno voće, tradicionalne kolače, sokove, vino lokalnih proizvođača,i dr.).

Ruta je namijenjena svim uzrastima, a dužina staza je 28 kilometra. Povratak u Labin se očekuje oko 15:00 sati.

Prijave se zaprimaju do četvrtka 22. rujna 2016. na broj telefona +385 (0)99 357 6998 ili info@lag-istocnaistra.hr. Prijave su otvorene i za građane koji nisu prijavili svoje sudjelovanje po prvom pozivu. Kotizacije za biciklijadu nema.

Novina u program na trgu Kature je predstavljanje labinskih sportskih klubova (rukomet, nogomet, planinarenje, jedrenje, odbojka, budokai, tenis) u organizaciji Sportske zajednice Grada Labina. Predstavlja započinje u 8,30, a traje do 12,30. Za zagrijavanje prije biciklijade pobrinuti će se Monika Derosi Crnogorac sa svojim plesnim studijom Il Movimento, a tokom jutra vozit će i besplatni vlakić na relaciji Labin centar – Trg Kature. Osim toga, mjerit će se tlak biciklistima i svim građanima koji to žele. Nakon starta biciklijade održat će se prigodni zabavni program uz plesne radionice i soliste te će djecu zabavljati mađioničar Stefano. Mjesni odbor Kature će u jutarnjim satima prodavati lampione koji će se zatim navečer puštati s trga Kature odnosno livade nasuprot trgovačkog centra Konzum. Prije puštanja lampiona Konjički klub Accordia organizira rekreativno jahanje i jahanje s djecom.