Pretraživanje

Ove subote 4. Smotra mladih pijanista u Labinu

Četvrtak, 23. Ožujka 2017. - 0:00

Osnovna umjetnička škola Matka Brajše Rašana bit će  koju organizira Zaklada „Dr.ing. Dino Škrapić, MPA“ . Tim povodom u utorak je u Gradu Labinu održana konferencija za medije.

Zaklada „Dr.ing. Dino Škrapić, MPA“ osnovana je 2011. godine u čast inženjera Dina Škrapića, koji je umro u 39. godini života, a na poticaj Dinove majke, dr. Marise Sciolis Škrapić. Dino je postigao vrhunske rezultate na polju elektronike i na polju financija, ali je  volio i glazbu i svirao klavir.

Zadovoljstvo što će se susret mladih pijanista po prvi put organizirati u Labinu izrazila je zamjenica gradonačelnika Eni Modrušan kao i zamjenica istarskog župana Viviana Benussi. Zaklada od 2011. godine dodjeljuje dvije vrhunske stipendije, jednu za darovite studente opredijeljene pozivu tehničkog sveučilišnog obrazovanja, a drugu za talentirane polaznike Muzičke akademije.

Zaklada je 2014. godine odlučila pokrenuti i Smotru mladih pijanista. Smotra će se održati u subotu, 25. ožujka u Koncertnoj dvorani Osnovne umjetničke škole Matka Brajše Rašana s početkom u 10 sati i natjecateljskog je karaktera. Pijanisti su raspoređeni u tri kategorije, do 13, 15 i 19 godina. Osnovnu umjetničku školu Matka Brajše Rašana na natjecanju će u prvoj kategoriji do 13 godina predstavljati mladi pijanisti Mate Griparić, Karlo Strel i Nataša Mišon.