Pretraživanje

Otvorene kandidature za izbor najljepše okućnice i balkona Grada Labina

Četvrtak, 21. Svibnja 2020. - 0:00

Tijekom proteklih godina Eko akcija „Izbor najljepših okućnica i balkona“ postala je jedna od onih koju naši sugrađani podržavaju i u koju se rado uključuju. To je stimulativna te istovremeno i edukativna akcija kojom se građane uključuje u zajednicu, čineći je ugodnijom i ljepšom za život.

S današnjim danom otvoren je poziv za dostavljanje prijedloga za „Izbor najljepših okućnica i balkona Grada Labina“  za svaki od sedam labinskih mjesnih koji će trajati  do 20. lipnja 2020. godine.

 U ovogodišnjoj akciji posebnu pozornost usmjeriti ćemo prema okućnicama koje na najbolji i najljepši način spajaju vrtlarstvo i cvjećarstvo u jedinstvenu pejzažnu arhitekturu. Naime, upravo u vrijeme epidemije COVID 19, kada su mnogi naši sugrađani "ostali doma"  primjetno je da  su svoje okućnice, više nego ranije, jednim dijelom prenamijenili vrtovima.
Iz tog je razloga  i tema ovogodišnjeg izbora najljepše okućnice: kako udovoljiti potrebi održavanja parkovnih vrijednosti uz zadovoljenje potreba malog kućnog vrta.

Kandidature moraju sadržavati ime i prezime vlasnika balkona odnosno okućnice, točnu adresu i po mogućnosti  broj telefona. Vaše prijedloge dostavite na broj telefona 052 855-375  i e-mail: lori.luketa@prvimaj.hr. Kandidaturati mogu predsjenici/članovi mjesnih odbora, građani i članovi komisije za odabir najuređenije okućnice i balkona.

Svaki mjesni odbor dobiva jednog laureata  za najuređeniju okućnicu odnosno balkon. Vlasnici najljepših okućnica i balkona biti će od strane Grada Labina  nagrađeni grafikom  „Garofula“ akademskog slikara Josipa Diminića te još dodatnim prigodnim poklonima koje osiguravaju Grad Labin i TD 1. MAJ d.o.o. Labin.

Komisija za odabir najuređenije okućnice i balkona  je u sastavu Lori Luketa Dagostin – KP „1. Maj“ Labin, Donald Blašković – Grad Labin i Loredana Ružić Modrušan –Grad Labin.

Nagrade će se dodijeliti u mjesecu kolovozu u tjednu  obilježavanja Dana Grada Labina Za sve dodatne informacije molimo da kontaktirate na te: 866 852 ili 091 4444712 Loredana Ružić Modrušan.  Akciju  u suradnji provode Grad Labin , TD 1.Maj d.o.o. Labin i Turistička zajednica Grada Labina.