Pretraživanje

Otvorena samostalna izložba "Artem natura" u Gradskoj galeriji Labin

Petak, 10. Travnja 2015. - 11:56

Sinoc je u Gradskoj galeriji Labin otvorena samostalna izložba "ARTEM NATURA" autorice Rinelle Ivankovic, akademske kiparice iz Zagreba. Ciklus slika koji je svoje premijerno izlaganje imao nedavno u Zaprešicu, sada je uz nadogradnju izložen i predstavljen labinskoj likovnoj publici. U labinskoj Gradskoj galeriji tako do 30. travnja imamo priliku vidjeti 30-ak platna u kombiniranoj tehnici nastalih od 2009. do danas.

Rinella, iako kiparica, kroz platna i pojavom naglašava važnost jakih kolorita i stvaranja u pozitivnom okruženju. Njezinu sferu interesa definitivno ispunjavaju prostori unutarnje covjekove prirode pa preporuca promatracu da njezinu izložbu gleda srcem.

Izložba Rinelle Ivankovic prva je u nizu ovogodišnjih predstavljanja u Gradskoj galeriji Labin koja je ovom izložbom uplovila u 16. godinu galerijske djelatnosti. Od 1999. godine do danas u tom je labinskom renomiranom galerijskom prostoru održano više od 160 likovnih programa. Za Rinellu Ivankovic ovo je njezina trinaesta samostalna izložba, a jedna je od 6 izabranih izmedu sveukupno 34 pristigle prijave na prošlogodišnji javni Natjecaj za izlaganje u Gradskoj galeriji Labin za 2015. godinu.

Nakon kratke uvodne rijeci koordinatorice programa Gradske galerije Labin, Tee Bicic, o Rinellinim radovima govorila je gda. Nena Brkic, diplmirana kiparica i restauratorica iz Zagreba, zahvalivši se pritom na gostoprimstvu domacinima.

Izložbu je u ime Grada Labina otvorila Tea Bicic, a autorica je potom iznenadila prisutnu publiku podijelivši papirice svakome ponaosob od kojih je samo jedan bio ispunjen rijecima "SLIKA NA POKLON". Tako je gda. Merita Seitz iz Njemacke sinoc sasvim slucajno postala vlasnica vrijednog umjetnickog djela autorice izložbe.

Rinella Ivankovic rodena je 1979. u Zagrebu. Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, smjer slikarstvo, upisuje i zagrebacku Akademiju likovnih umjetnosti gdje 2007. diplomira u kiparskoj klasi prof. S. Gracana.Osim samostalnih predstavljala se i na vecem broju skupnih izložbi. Povremeno radi kao profesor likovne kulture te vodi likovne radionice za djecu. Sudjelovala je na brojnim likovnim radionicama i kolonijama. Clanica je HDLU-a, LIKUM-a i ULSZ-a. Živi i radi u Zagrebu.