Pretraživanje

Otvorena manifestacija "Prosinac u Labinu"

Ponedjeljak, 02. Prosinca 2013. - 8:28

Tocno u podne prve ovogodišnje adventske nedjelje, zvuci Gradskog orkestra Labin ispunili su veliki šator u centru grada i time oznacili pocetak svecanog otvorenja manifestacije «Prosinac u Labinu». Dogadanje koje ce trajati gotovo cijeli mjesec u rudarski grad donosi istinsku blagdansku atmosferu, s bogatom ponudom Božicnog sajma, brojnim dogadanjima tijekom adventskih tjedana te – po prvi puta – atraktivnim klizalištem!

 

Labinjani vole klizati

Svecano otvaranje «Prosinca u Labinu» obilježili su nastupi djece i mladih, polaznika radionice «Labin zdravi grad», a brojna publika okupljena u blagdanskom šatoru uživala je u tockama cak tri sastava Labinskih mažoretkinja, vratolomijama izvrsne plesne skupine «Cool Step» i nevjerojatno simpaticnom zborskom pjevanju najmladih clanova zbora «Schiribizzo blu».

 

Najiscekivaniji je dogadaj ipak bio pocetak samog klizanja, koji je uslijedio u vecernjim satima, uz izvedbu animacije za djecu «Štrumpfovi» puske udruge Birikina i pod pokroviteljstvom tvrtke Rockwool Adriatic. Za izlazak na led prvi su se ohrabrili najmladi stanovnici Labina, smjelo pokazavši da se, unatoc tome što klizališta do sada nikada nije bilo u njihovom gradu, na klizaljkama odlicno snalaze! Koliko je klizalište bilo išcekivano i s oduševljenjem docekano od strane Labinjana, svjedocili su dugacki redovi ispred pulta za najam klizaljki, kao i suze mnogobrojnih mališana koji nisu stigli vec prvog dana zaklizati po labinskom ledu. Srecom, priliku za to imat ce kroz cijeli mjesec prosinac, i to po atraktivnoj cijeni od svega 20 kuna za sat vremena klizanja uz najam klizaljki.