Pretraživanje

Otvorena izložba Jelene Batelic "Magic karma"

Četvrtak, 02. Kolovoza 2012. - 13:08

Sinoc je u sklopu "Art kolonija" Labin Art Republike u crkvici Sv. Stjepana otvorena cetvrta po redu izložba mladih autora. Drugom samostalnom izložbom predstavila se mlada magistrica modnog i tekstilnog dizajna Jelena Batelic. Koncept izložbe sastojao se od 17 slikarskih djela i  slikarske instalacije inspiriranih autoricinim putovanjem Indijom pa izložba nosi naziv "Magic Karma" koja je ujedno i simbolicka, kozmicki princip akcije i reakcije; svaka akcija ima odredenu reakciju i svaka reakcija je nastala od neke odredene akcije što daje naslutiti da autorica odabirom naziva izložbe i svojim radovima želi kod gledatelja postici jednu vrstu vizualne reakcije.

Otvorenje je zapocelo vatrenim performanceom autorice i njene kolegice Tamare Nestorovic uz pratnju dvoje odlicnih glazbenika, Sohe Arakija i Gorana Rabara koji su svirajuci na dembama i digiridoou popratili performance uz projekciju fotografija zajednickog putovanja Indijom autorice i fotografa Gorana Nacinovica.

Ivona Verbanac, diplomirana graficka dizajnerica i multimedijalna umjetnica otvorila je izložbu u kojoj se ukratko osvrnula na autoricin svestrani rad, kako u podrucju kulture, umjetnosti tako i na podrucju vezanom uz mlade kroz Udrugu za mlade Alfa Albona, Savjet mladih Grada Labina i Savjet mladih Istarske županije.

Vecer je završila, kako je i zapocela, pozitivnom energijom iu ritmu glazbe s bendom Trio Boom koji je oduševio i raspjevao sve posjetitelje. Izložba ostaje otvorena do 16. kolovoza, radnim danom i subotom od 10,00 - 13,00 sati i od 18,00 - 22,00 sata.