Pretraživanje

Otvorena atletska staza na gradskom stadionu

Petak, 28. Listopada 2016. - 0:00

Na gradskom stadionu Labin jučer je službeno otvorena nova atletska staza počasnim krugom sudionika Olimpijade osnovnih škola Labinštine. Osim rekonstrukcije atletske staze na stadionu je izgrađeno atletsko borilište za skakačke i bacačke discipline, plato s umjetnom travom za treninge nogometaša te riješena kompletna odvodnja i automatko navodnjavanje terena. Investicije vrijedne 1,7 milijuna kuna službeno je otvorila zamjenica gradonačelnika Eni Modrušan.

Dalibor Zupičić, direktor gradske tvrtke Labin 2000 koja upravlja sportskim objektima u Labinu, prilikom otvorenja istaknuo je da ga izuzetno veseli što Labin dobio adekvatnu stazu za atletičare. Najavio je i investicije za sljedeću godinu, a to su uređenje tribina i svlačionica. Siniša Verbanac, tajnik Sportske zajednice Grada Labina izrazio je posebno zadovoljstvo ovom investicijom. Dodao je da se nada da će otvorenje 10. Olimpijade koja se održava iduće godine biti održano u novoj sportskoj dvorani, čija je gradnja i rekonstrukcija u tijeku. Predsjednik Atletskog kluba "Albona" Franko Zidarić istaknuo je kako se raduje novoj stazi koja je, među tri tartan staze u Istri i vjeruje kako će atletika sada imati još uspješnije rezultate.

Eni Modrušan, zamjenica labinskog gradonačelnika otvorila je stazu, a učenici su, prije početka natjecanja, otrčali počasni krug.