Pretraživanje

Otvoren Centar za pomoc starijim osobama

Petak, 08. Ožujka 2013. - 14:17

Danas je u Rudarskoj ulici, u prostorijama zgrade bivšeg IUR-a svecano otvoren Centar za pomoc starijim osobama Labin „Centar +65“.

Grad Labin osluškujuci potrebe svojih gradana, a uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva osnovao je „Centar +65“ kao oblik izvaninstitucionalne pomoci osobama trece životne dobi. Centar je namijenjen svim osobama starijim od 65 godina sa prebivalištem na podrucju Grada Labina, a cilj je da se korisnicima kroz razne usluge, programe i aktivnosti omoguci dostojanstveno starenje te dulji i kvalitetniji boravak u vlastitom domu.  

Usluge Centra obuhvacaju organizaciju i dostavu toplog obroka u dom korisnika, održavanje osobne higijene, nabavku lijekova i prijevoz do/od lijecnika te ostalih institucija, nabavku namirnica, obavljanje sitnijih popravaka po kuci te ostalih kucanskih poslova i sl.

Podrškom partnera i angažmanom volontera raznih dobnih i strucnih profila organizirati ce se edukativne, kulturne i sportske aktivnosti prilagodene osobama starije životne dobi što znacajno utjece na njihovu socijalizaciju i integraciju u društvu, kao i prevladavanje osjecaja usamljenosti. Ovim projektom želi se potaknuti i razvoj medugeneracijske solidarnosti na nacin da volonteri svojim znanjem i vještinama doprinose radu Centra te istodobno razvijaju osjecaj solidarnosti, smisla i ispunjenosti.

Projekt „Centar +65“ osmišljen je participativnom demokracijom formiranjem Gradanskog odbora za provedbu projekta na Javnom savjetovanju koje je bilo održano u rujnu prethodne godine. Gradanski odbor, tijelo zaduženo za pripremu i provedbu projekta, sastoji se od 9 clanova (Alda Miletic, Sanja Dobric, Nada Išin, Nada Križanac, Alen Halilovic, Jelena Batelic, Marin Zagric, Adrijano Biletic i Danijela Zandel) koji su zaduženi za financijsko i programsko pracenje provedbe projekta, osmišljavanje i izradu modela održivosti, vrednovanje rezultata i njegov utjecaj na razvoj lokalne zajednice, te pracenje ukljucivanja i informiranje gradana o provedbi projekta.

Realizacija projekta omogucena je financijskom podrškom Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u visini od 70% ukupne vrijednosti projekta. Ostalih 30% osigurao je Grad Labin. Ukupna vrijednost projekta je 380 tisuca kuna.

Grad Labin poziva sve zainteresirane gradane da se svojim upitima obrate djelatnicama Centra na broj telefona 853 523 ili 099 2622653, te elektronskom poštom na adresu info@centar-plus65.com.

Sve dodatne informacije mogu se pronaci online na www.centar-plus65.com.


Prilozi