Pretraživanje

OŠ „Ivo Lola Ribar“ i Szentistvani Altalanos Iskola, škola iz Baje u Madarskoj potpisale Sporazum o suradnji

Srijeda, 30. Siječnja 2013. - 8:35

Ravnatelji labinske Osnovne škole "Ivo Lola Ribar" Miro Alilovic i  madarske osnovne škole Jozsef Osztrogonacz u Baji u subotu, 26. sijecnja 2013. godine u prijateljskom madarskom Gradu Baji potpisali su Sporazum o suradnji, kojim su se obvezali da ce škole medusobno suradivati i pomagati si u radu, da ce organizirati zajednicke programe i priredbe, razmjenu ucenika zbog  jacanja regionalne suradnje i prijateljskih veza izmedu ucenika i nastavnika te da ce posebnu pažnju posvecivati zajednickom sudjelovanju u europskim razvojnim projektima u obrazovanju.

Gostoljubivost, ljudskost, dobronamjernost i prijateljsko okruženje je odlika madarskih kolega ucitelja, koje se osjecalo tijekom cijelog boravka u Baji.

 

Uz ugodnu dobrodošlicu prijateljima iz Labina te svecano potpisivanje sporazuma u njihovoj gradskoj upravi nazocili su i “Prelu“, tradicionalnoj priredi uz zabavu  gdje su djeca predškolske i osnovnoškolske dobi, kao i odrasli pjesmom i plesom pokazali kako njeguju hrvatsku kulturu i jezik.

Tijekom boravka dogovoreno je da ce se ove godine organizirati razmjena madarskih i labinskih ucenika.