Pretraživanje

Održana obuka vijecnika u organizaciji Udruge gradova u Republici Hrvatskoj

Ponedjeljak, 18. Studenog 2013. - 13:10

Grad Labin u organizaciji Udruge gradova u Republici Hrvatskoj u Gradskoj knjižnici Labin ovog je vikenda održao obuku clanova Gradskog vijeca Grada Labina, clanova Savjeta mladih Grada Labina i predsjednika Mjesnih odbora u gradu Labinu.


Kako i sam naziv govori, cilj je bila obuka clanova predstavnickih tijela kako bi polaznici dobili informacije i vještine koje su preduvjet za kompetentno obavljanje posla. Svoje dužnosti i zadace mogu kvalitetno ispunjavati tek kada imaju znanje, vještine, zdrave stavove i kad poznaju pravni okvir u kojem djeluju.

Obuku je pohadalo 14 sudionika (9 clanova Gradskog vijeca, 2 clana Savjeta mladih i 3 predsjednika Mjesnih odbora). Neke od tema obuke bile su djelokrug, tijela, ovlasti i financiranje jedinica lokalne samouprave,  sudjelovanje gradana u procesima odlucivanja, etika, akti i nadzor zakonitosti i sl. Kratka predavanja uz korištenje interaktivnih metoda, timski rad na rješavanju problema i zadataka, kvalitetni radni i pomocni materijali uz predavace s višegodišnjim specijalistickim, strucnim i prakticnim iskustvom omogucili su polaznicima kvalitetan program koji ce im pomoci da uz poznavanje alata doprinose opcem dobru gradana lokalne zajednice.