Pretraživanje

Održan seminar „Samoinicijativa za pokretanje vlastitih projekata“

Četvrtak, 28. Studenog 2013. - 9:29

U utorak, 26. studenog 2013. godine u Gradskoj knjižnici Labin održan je seminar „Samoinicijativa za pokretanje vlastitih projekata“.

U uvodnoj rijeci labinski gradonacelnik Tulio Demetlika upoznao je sudionike s mjerama poticanja poduzetništva u Gradu Labinu, važnosti samoinicijative, te mogucnosti dobivanja potpora kroz ukljucivanje u Lokalnu akcijsku grupu „Istocna Istra“.

Voditelj seminara konzultant i trener Zrinski Pelajic iz tvrtke „Illyricum savjetovanje“ održao je vrlo zanimljivu i dinamicnu prezentaciju podijelivši s polaznicima dio svog bogatog iskustva stecenog kroz rad u privatnom i javnom sektoru, te sektoru pružanja usluga na medunarodnoj razini.

Obradene su slijedece teme; motivacija i teorija izbora (što je motivacija, važnost ispravnog stava, uloga i važnost samopouzdanja,definiranje vlastitih ciljeva), od poslovne ideje do profita (proces stvaranja, poslovna ideja, realizacija poslovne ideje, poslovni uspjeh), kako pokrenuti vlastiti biznis (poduzetnik i poduzetnicki proces, put od ideje do biznisa, institucionalni okvir, tržište mogucnosti) i poslovni plan u koracima (zašto radimo poslovni plan, sadržaj poslovnog plana, kako prezentirati poslovni plan). Seminar je bio dobro posjecen, a imao je za cilj potaknuti gradane da svoje ideje pretoce u poslovne prilike.


Prilozi