Pretraživanje

Održan prijem za izaslanstvo iz Bugarske

Srijeda, 19. Listopada 2016. - 0:00

Izaslanstvo iz Republike Bugarske, predvođeno predsjednikom Upravnog vijeća Regionalne Asocijacije općina „Trakija“ i gradonačelnikom grada Parvomaj, Angelom Papazovom, nalazi se na studijskom putovanju u Istri od 16. do 19 listopada. U maloj vijećnici gradske uprave Grada Labina, jučer je održan susret izaslanstva s zamjenicom gradonačelnika Eni Modrušan i suradnicima.

Zamjenica gradonačelnika zaželjela im je dobrodošlicu u Labin, te im je prezentacijom predstavila Grad Labin, organizaciju gradske uprave, poslovno okruženje, kapitalne projekte i projekte financirane iz EU fondova, turizam, kao i mogućnosti suradnje i umrežavanja gradova.  Predstavnici RAO Trakije, koju čini 27 općina i gradova, također su prezentacijom predstavili svoje područje kao i probleme s kojima se kao lokalne samouprave susreću.

Nakon predstavljanja gostiju, razgovaralo se o mogućnostima suradnje u području gospodarstva, turizma, poljoprivrede kroz Lokalne akcijske grupe, kulture te europskih projekata. Izaslanstvo je u sklopu svog boravka u Istri održalo službene susrete s predstavnicima Istarske županije te gradovima Pula, Vodnjan, Poreč, Labin i Pazin.