Pretraživanje

Od sutra svi na klizanje

Četvrtak, 04. Prosinca 2014. - 13:04

Veliki šator postavljen na Rukometno igralište Osnovne škole Matije Vlacica u centru Labina ove godine nije iznenadio gradane – svi su znali da se ponovno priprema mjesec dana lude zabave na ledu. Krece još jedan «Prosinac u Labinu», cija je glavna «zvijezda», kao i lani, veliko natkriveno klizalište.

 

 

Ocekivano, posljednjem mjesecu u godini provedenom na klizaljkama najviše se raduju najmladi stanovnici Labina, pa je tako upravo njima namijenjen veci dio bogatog programa koji ce se kroz cetiri tjedna odvijati ispod šatora.

 

Nakon to klizalište otvori svoja vrata u petak, 5. prosinca, vec iduceg dana dolazi nam Sveti Nikola, kojeg ce djeca docekati u 11 sati, uz zabavni program radionica «Labin zdravi grad». Kroz sljedecih nekoliko tjedana najmlade ocekuju kino projekcija «Šegrta Hlapica», brojne djecje kazališne predstave, od kojih ce neke biti odigrane na ledu, a uoci Božica slijedi i podjela poklon paketa. Za mlade a i one malo starije, najavljen je nastup klape «Labin» te zborova «Rašelinke» i «Mornice», nastup ucenika Osnovne umjetnicke škole Matka Brajše Rašana a svoje ce plesno umijece pokazati nagradivana labinska plesna skupina «Cool Step». Glazbena iznenadenja tijekom trajanja «Labinske zimske carolije» podarit ce nam i glazbenici Gradskog orkestra Labin, koji ce povremeno zabavljati okupljene klizace i njihovu publiku.

 

Novost ove godine je i svakodnevno besplatno klizanje za sve gradane, i to uz ucitelja klizanja, u periodu od 13 do 15 sati. Inace, klizalište ce biti otvoreno svakog dana od 13,00 do 22,00 sata.

 

Jedno od najatraktivnijih dogadanja svakako ce biti natjecanje u plesu na ledu, koje organizira Radio Labin u subotu 27. prosinca u 14 sati. Prošlogodišnje natjecanje privuklo je brojnu publiku pod šator, a kao svaki pravi plesni show, i ovaj ce imati svoj žiri kao i radijski prijenos uživo.

 

Kroz Labin ce i ove godine prometovati Vlakic Djeda Mraza, koji ce mališane voziti u subotu 20. i nedjelju 21. prosinca, a nece izostati ni tradicionalna blagdanska marenda, koja ce se poslužiti na labinskoj tržnici u utorak 23. prosinca.

Organizator ovogodišnje «zimske carolije na ledu» uz Grad Labin, su Opcina Raša, Opcina Kršan, Opcina Pican i Opcina Sv. Nedjelja  no velika zahvala na potpori ide donatorima: TE Plomin d.o.o., Rockwool, ITV Murexin, Valamar Hotels&Resorts, Hena d.o.o. Labin i Obrta za morski ribolov Karizma koji su potpomogli ovu manifestaciju.