Pretraživanje

Obuka neplivaca za predškolarce, osnovnoškolce i djecu s posebnim potrebama

Petak, 21. Kolovoza 2015. - 12:46

Savez sportova Grada Labina, u suradnji s Gradom Labinom i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta pokrece projekt pod nazivom „Obuka neplivaca za predškolarce, osnovnoškolce i djecu s posebnim potrebama“ - „AQUA ALBONA“.

Naime, Savez sportova se tijekom travnja 2015. godine kandidirao na natjecaj MZOS-a za sufinanciranje sportskih programa poticanja sportsko-rekreativnih aktivnosti u 2015. godini i na natjecaju je dobio potporu u iznosu od 41.960 kuna za provedbu programa obuke neplivaca. Rezultati natjecaja objavljeni su krajem mjeseca srpnja, a program se mora realizirati do kraja tekuce godine.

Program je namijenjen za tri ciljne skupine:

1. skupina – djeca predškolskoga godišta 2009. i 2010. – 36 polaznika

2. skupina – djeca osnovnoškolskoga obrazovanja do godišta 2003. – 36 polaznika

3. skupina – djeca sa posebnim potrebama – 6 polaznika

Ciklus jedne obuke traje 10 sati po skupini i kompletni program ce se provoditi u 2 ciklusa:

- od 02. rujna do 02. listopada (po dva sata tjedno), ili

- od 07. listopada do 06. studenog (po dva sata tjedno)

Obuka je besplatna i provoditi ce se na zatvorenim bazenima u Maslinici srijedom i petkom u gore navedenim ciklusima i to od 16 do 17 ili od 17 do 18 sati. Voditeljica obuke je Ana Blecic, a ostali voditelji su strucne osobe sa Kineziološkog fakulteta Maja Paradi, Vedran Biocic i Ervin Kiršic.

Svaki voditelj zadužen je za svoju skupinu od 6 polaznika, a uz voditelja ce se organizirati i volonteri koji ce pomoci u obuci. Polaznici ce biti osigurani za slucaj nezgode.

Nakon završetka pojedinog ciklusa planiran je posjet bazenima Kantrida, obilazak bazena i druženje s proslavljenim hrvatskom plivacima Markom Strahijom i Milošem Miloševicem.

Program obuke nalazi se na stranicama Saveza sportova (http://www.ssglabin.hr/ ), a na istoj stranici svi zainteresirani mogu skinuti prijavni obrazac, ispuniti ga i poslati na mail info@ssglabin.hr ili ga osobno donijeti u ured Saveza sportova u Rudarsku 1, najkasnije do petka 28. kolovoza u 15 sati. U ponedjeljak 31. kolovoza održati ce se roditeljski sastanak sa polaznicima prvog ciklusa.

Prijavni obrazac nalazi se pod aktualnim dokumentima na lijevoj strani naslovne stranice Saveza, ili na linku http://www.ssglabin.hr/arhiva/category/priopcenja.

Za sva pitanja možete nazvati brojeve 851-403 ili 098/830-647 (tajnik Saveza Siniša Verbanac) ili na broj 091/5273-471 (voditeljica projekta Ana Blecic).


Prilozi