Pretraživanje

Obilježen svjetski dan voda

Četvrtak, 28. Ožujka 2013. - 8:04

Ucenici Srednje škole Mate Blažine Labin clanovi GLOBE i EKO grupe u suradnji s Gradom Labinom vec tri godine ukljucivanjem u medunarodni projekt The World Walks for Water and Sanitation kao jedina škola iz Hrvatske, obilježavaju Svjetski dan voda.

Ove godine su ucenici podijeljeni u 8 timova koji su na 8 lokacija na podrucju grada Labina proveli projekt „Voda nije nepresušna“.

U okviru projektnog zadatka provedena je anketa medu gradanima s ciljem utvrdivanja njihovog mišljenja o kvaliteti i nacinima uštede vode te razgovor o nacinima uštede vode u okviru kojeg su ucenici gradanima dijelili edukacijski letak o nacinima uštede vode.

Mališani skupina „Školjkice“ i „Tratincice“ Djecjeg vrtica“Pjerina Verbanac“ takoder su obilježili su 22. ožujka, Medunarodni dan voda kojoj prigodom su posjetili izvorište Fonte Gaja.

Djelatnici labinskog Vodovoda pokazali su djeci izvor te im ukazali na važnost cuvanja izvora vode i njenu kvalitetu za život covjeka.

Potom su  autobusom odvezli se do Trgeta gdje su se djeca upoznala sa slivom rijeke Raše te nastavili do Tunarice. Ovaj, za djecu koristan i ugodan izlet omogucio je Grad Labin -Labin Zdravi grad.