Pretraživanje

Obilježen Svjetski dan kazališta za djecu i mlade (fotogalerija)

Petak, 22. Ožujka 2019. - 0:00

U prepunoj dvorani gradskog kina u Labinu jučer je obilježen Svjetski dan kazališta za djecu i mlade. Kreativnim predstavama i izvedbama učenika osnovnih škola Matije Vlačića i „Ivo Lola Ribar“ te Srednje škole Mate Blažine, pokazali su koliko Labin zapravo ima talentirane djece i mladih. Sve prisutne ispred Grada Labina, organizatora manifestacije, pozdravila je koordinatorica Labin Zdravog grada, Vesna Blažina Hatić.

Redom su izvedene predstave „Crvenkapica i dobri vuk“ učenika OŠ „Ivo Lola Ribar“, zatim „Morska škola“ učenika OŠ Matije Vlačića – područne škole Rabac i „Bajka o potonulim zvonima" učenika SŠ Mate Blažine, obje uvrštene u program državnog natjecanja Lidrano.

Gosti manifestacije bili su Umjetnička škola Matka Brajše Rašana sa svojim izuzetnim Plesnim odjelom i vrhunskim Ansamblom udaraljkaša. Veseli glazbeno scenski studio Skiribico blu i Minicantanti izveo je skladbe na talijanskom i hrvatskom jeziku.

Svoju pjesmu kandidiranu za državno natjecanje Lidrano pročitao je Dino Peruško kao i hrvatsku poruku za Svjetski dan kazališta za djecu i mlade, koju je napisao Srećko Šestan,
ravnatelj Gradskog kazališta Zorin dom, Karlovac.

Svjetski dan kazališta za djecu i mlade slavi se diljem svijeta kao priznanje djeci i mladim ljudima te njihovim pravima na obogaćivanje vlastitih iskustva i znanja kroz umjetnost i njihovu vlastitu kulturnu tradiciju, posebice kazališnu kulturu. Svjetski dan kazališta za djecu i mlade je inicijativa Međunarodne organizacije kazališta za djecu i mlade – ASSITEJ.

Slogan kampanje Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade je «Povedite dijete u kazalište» što je poziv roditeljima, bakama, djedovima da djecu povedu u kazalište. Labin je jučer pokazao da voli kazalište. Na najbolji mogući način obilježili smo i početak proljeća.

Svim kazališnim umjetnicima, ansamblima, svima koji žive od i za kazalište čestitamo Svjetski dan kazališta za djecu i mlade!

Prilozi