Pretraživanje

Obilježen Medunarodni dan osoba s invaliditetom

Četvrtak, 04. Prosinca 2014. - 9:55

Povodom Medunarodnog dana osoba s invaliditetom, koji se obilježava 3. prosinca jucer je u Gradu Labinu održan prijem za predstavnike Udruge osoba s invaliditetom, Udruge HVIDR-a, Centra za inkluziju i podršku u zajednici i polaznike Centra „Lice Faraguna“ Labin.

Tom su prigodom, procelnica Upravnog odjela za samoupravu i upravu Loreta Blaškovic i procelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Donald Blaškovic predstavili projekte koji su realizirani u periodu koji je za nama, ali i najavili nove projekte. Svakako je najsvježije realizirani projekt univerzalni sanitarni cvor prilagoden osobama s invaliditetom koji se nalazi u zgradi Gradske uprave Grada Labina. Prijemu je prisustvovao i predstavnik Ministarstva branitelja, Podrucne jedinice Pula, Denis Jakovcic.

Odlukom o sufinanciranju Projekta, Ministarstvo branitelja osiguralo je sredstva za realizaciju istog u iznosu od 20.000,00 kuna, a razliku financijskih sredstava do pune vrijednosti investicije u iznosu od 40.000,00 kuna osigurao je Grad Labin. Donald Blaškovic je najavio izgradnju rampe za pristup osoba s invaliditetom pred zgradom Policijske postaje, kao i na ulazu u zgradu Centra za socijalnu skrb. Takoder, na plaži za osobe s invaliditetom, za iducu ce turisticku sezonu biti postavljene prilagodene ležaljke, kao i prostor za presvlacenje.

U jutarnjim satima predstavnici Udruge za osobe s invaliditetom, prometni redari Grada Labina i predstavnici Policijske postaje Labin obišli su oznacena parkirna mjesta za osobe s invaliditetom te izvršili kontrolu nepropisno parkiranih automobila. Ustanovili su da su samo dvije osobe nepropisno parkirane na oznacenom mjestu za invalide. Takoder, u jutarnjim satima su predstavnici Grada Labina posjetili Centar „Lice Faraguna“, a nakon prijema Centar za inkluziju i podršku u zajednici – Radno-zaštitnu jedinicu Labin.


Prilozi