Pretraživanje

Obilježen Dan policije i blagdan Sv. Mihovila

Četvrtak, 29. Rujna 2016. - 0:00

Danas su u povodu Dana policije i blagdana njihovog zaštitnika Sv. Mihovila, gradonačelnik Labina, Tulio Demetlika, načelnica Raše, Glorija Paliska Bolterstein i načelnik Pićna, Ivan Franković posjetili Policijsku postaju Labin. Sastali su se s načelnicom i njezinim suradnicima kako bi razgovarali o stanju sigurnosti na području Labinštine, kao i ostalim potrebama policijske postaje i problemima s kojima se svakodnevno suočavaju. Policija se u svom svakodnevnom radu nastoji približiti građanima i preventivnim djelovanjem povećati njihovu sigurnost te je u toj nakani obilježen i ovogodišnji Dan policije i blagdan njihovog zaštitnika sv. Mihovila.

Načelnica policije Đeni Bučić izrazila je zadovoljstvo stanjem sigurnosti u našoj zajednici. "Svi značajniji pokazatelji bilježe smanjeni broj prekršaja u odnosu na isti period prošle godine. Budući da je kraj turističke sezone to je posebno važan podatak.", rekla je načelnica.  Napomenula je da se tokom rujna provode pojačane patrole pred osnovnim školama radi početka školske godine te je uputila apel vozačima da prilagode brzinu uvjetima na cesti i pojačani oprez u prometu.

Labinski gradonačelnik Tulio Demetlika naglasio je kako ga veseli da je Labin sigurna sredina za život, ali i sigurna turistička destinacija. Danas je policija bliža građanima i javnosti i rezultat toga je i veća sigurnost u zajednici. Spomenuo je rad dvaju gradskih prometno - komunalnih redara te je njihovu suradnju s labinskom policijom ocijenio vrlo korektnom. Spomenuo je i pregovore Grada Labina s Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom oko prijenosa dijela zgrade koju koristi Policijska postaja Labin na upravljanje Gradu Labinu kako bi se, nakon što je izrađen energetski certifikat zgrade, ista mogla prijaviti za financiranje obnove iz fondova. Osvrnuo se i na najavu reforme teritorijalnog ustroja MUP-a prema kojoj bi Policijska uprava istarska bila ukinuta, odnosno priključena policijskoj upravi u Rijeci zajedno s policijskom upravom Ličko-senjske županije i najavio da će se kao saborski zastupnik založiti za njen opstanak. Bučić i suradnici složili su se da bi kvalitetan rad u takvim uvjetima za vrijeme turističke sezone bio znatno otežan.

Istoga dana, Policijsku postaju su posjetili polaznici Centra „Liče Faraguna“ i djeca Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ koji su razgledali policijski vozni park, maricu, motore i proveli zanimljiv dan s labinskim policijskim službenicima.

Foto: 5portal