Pretraživanje

Obilježen Dan Osnovne škole Matije Vlacica

Ponedjeljak, 10. Lipnja 2013. - 9:51

U petak,  07. lipnja 2013. godine Osnovna škola Matije Vlacica svecano je obilježila Dan škole kojim je ujedno proslavljena pedeseta godina djelovanja. Osnovna škola Matije Vlacica osnovana je 1962. godine. Školska godina 1962./63. bila je prva godina djelovanja.

Nastava je prve dvije godine organizirana na nekoliko razlicitih lokacija u Labinu jer je prvi dio školske zgrade dovršen dvije godine kasnije, odnosno 1964. godine. Drugi dio školske zgrade dovršen je 1976. godine (sportska dvorana, knjižnica, školski restoran i tehnicka ucionica).

Svi ucenici i djelatnici na svojim su bijelim majicama razlicitim bojama iscrtali (ili nasprejali) brojku 50. Priredba je održana u holu škole na kojem su se obratili ravnatelj Edi Juricic i gradonacelnik Grada Labina Tulio Demetlika. Nakon službenog dijela programa uslijedio je bogat kulturno-umjetnicki program. Ucenici su pjevali, recitirali, svirali, plesali  i glumili.

Svecanost je uvelicana i obnovom statusa eko-škole te podizanjem zelene zastave. U vanjskom dvorištu škole simbolicno je posadeno drvo magnolije.

Svi ucenici i djelatnici pružili su si ruke i zagrlili školu, a nakon toga na školskom igralištu formirali inicijale velikana Matije Vlacica Ilirika po kojem škola nosi ime.

Uslijedile su sportske igre: štafeta s jajima, skakanje u vrecama, potezanje konopa i igra granicara u kojoj su jednu ekipu cinile uciteljice, a drugu ucenice sedmih i osmih razreda. Na kraju su ucenici kredama u boji crtali cestitku školi ispred ulaza.