Pretraživanje

Obilježavanje Svjetskog dana čitanja naglas u Gradskoj knjižnici Labin

Četvrtak, 03. Veljače 2022. - 0:00

Jučer, 2. veljače 2022., Gradska knjižnica Labin obilježila je Svjetski dan čitanja naglas.

U jutarnjim satima na Dječjem odjelu Knjižnice učenicima prvog razreda OŠ "Ivo Lola Ribar" naglas je svoje priče čitala Josipa Milevoj, labinska autorica slikovnica o avanturama psića Flekija i mačka Figara. Nakon što su zainteresirano poslušali priču, nekoliko je prvašića tečno pročitalo naglas svoje priče i naprosto su oduševili. Osobito veselje na Dječji odjel donio je gost iznenađenja, labinski glazbenik Predrag Ljuna koji je sve prisutne poveo u magični svijet glazbe. Na odlasku je učenike ispred Knjižnice dočekalo još jedno iznenađenje - psić Fleki, glavni junak Josipinih priča.

U poslijepodnevnim satima čitalo se naglas u društvu najmlađih korisnika Knjižnice i njihovih roditelja na edukativno-kreativnoj radionici "Čitamo i stvaramo". Nakon priče „Snježni prijatelji" djeca su kroz razgovor s knjižničarkom Anom otkrila kako vole provoditi hladne zimske dane te upotrijebila maštu i kreativne ručice kako bi i bez snijega izradili svoje snježne prijatelje – snjegoviće.

Nakon ovako veselog, maštovitog i zanimljivog Svjetskog dana čitanja naglas preostaje nam samo pozvati vas da i dalje čitate, a mi vas očekujemo s mnoštvom zanimljivih naslova.

Vidimo se u knjižnici!