Pretraživanje

Novi uspjesi ucenika Osnovne umjetnicke Škole Matka Brajše Rašana

Srijeda, 10. Prosinca 2014. - 7:51

Na 52. državnom natjecanju ucenika i studenata glazbe – komorni sastavi, koje se od 3.-6.prosinca 2014. održava u Opatiji, našu Školu predstavljala su dva dua: Klavirski duo: Veronika Pervan i Mate Griparic (klasa prof. Melite Lasek), koji se natjecao u I. kategoriji klavirskih dua (10 godina i mladi) i duo udaraljki: Erik Greblo i Filip Koraca (klasa prof. Marijana Lincmajera), koji se natjecao u disciplini dua razlicitih instrumenata, takoder u I. kategoriji

Ocjenjivacki sud je radio je u dva sastava: Jakša Zlatar, Ruben Dalibaltayan, Vladimir Babin, Olga Cinkoburova, Olivera Mirkovic za klavirska dua te Goran Koncar, Lidija Horvat Dunjko, Vladimir Babin, Maroje Brcic i Dario Teskera za ostale komorne sastave. U vrlo jakoj konkurenciji, medu najboljima iz Hrvatske, oba labinska  dua osvojila su druge nagrade – Erik i Filip 96,70 bodova, a Veronika i Mate 95,40.

 

Nadalje,  10. medunarodnom natjecanju mladih glazbenika Ars Nova u Trstu koje se održavalo od 1.do 6. prosinca, i ove godine sudjelovali su ucenici Osnovne umjetnicke Škole Matka Brajše Rašana.

U A kategoriji violina, po prvi puta natjecao se ucenik DEMIAN KOS (2.raz. u klasi prof. Kristine Sponza), uz klavirsku pratnju prof. Filipa Leke i izmedu velikog broja natjecatelja iz Italije, Slovenije, Austrije i Hrvatske osvojio medalju i diplomu 4. nagrade.

U A kategoriji klavir, takoder prvi puta sudjelovao je ucenik ADRIAN PETEANI (2.raz. u klasi prof. Vesele Brencic Griparic) i u vrlo jakoj konkurenciji, izmedu klavirista do 10 godina iz Italije, Slovenije, Hrvatske i Srbije, osvojio broncanu medalju i diplomu 3.nagrade s 88/100 bodova.

U B kategoriji komornih sastava, izmedu natjecatelja iz Slovenije, Srbije, Italije i Hrvatske, natjecali su se ERIK GREBLO i FILIP KORACA, duo udaraljkaša, ucenici 4.raz. u klasi prof. Marijana Lincmajera, osvojivši srebrne medalje i diplomu 2. nagrade s ukupno 91/100 bodova.

U B kategoriji Klavir cetverorucno, kao najmladi natjecatelji medu vrlo jakom starijom konkurencijom iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, nastupili su VERONIKA PERVAN (3.raz.) i MATE GRIPARIC (4.raz.) u klasi prof. Melite Lasek i osvojili srebrne medalje i diplomu 2. nagrade s 92/100 bodova.