Pretraživanje

Novi reflektori i uređenje stadiona NK Iskre

Četvrtak, 14. Svibnja 2020. - 0:00

Nogometni stadion Vinež ili stadion NK Iskre poznato mjesto okupljanja, druženja, slavlja i dobrog nogometa ovih dana dobiva neke vrijedne i zanimljive preinake.

Naime, danas je završena montaža dodatna dva reflektora na stadionu koji će značajno utjecati na njegovo osvjetljenje, odnosno od ovog trenutka teren će biti osvijetljen sa svih strana i cijelom svojom površinom.

Radi se o dva reflektora jačine 900W na stupovima visine 16 metara, a ukupna vrijednost investicije bila je 140.000,00 kuna.

Za financiranje ove investicije dobivena su bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu od 70.000,00 kuna putem programa „Aktivne zajednice“ Hrvatskog olimpijskog odbora, dok je ostalih 50% sufinancirao Grad Labin putem Sportske zajednice Grada Labina.

Program „Aktivne zajednice“ novčana je potpora ulaganju u osnovne materijalne uvjete za rad sa sportašima, a dodjeljuje se samo onim projektima u čijem sufinanciranju sudjeluje HOO i najmanje jedan partner iz sastava lokalne ili županijske zajednice. Maksimalni iznos potpore je 70.000,00 kuna s PDV-om. Ovo je treći put da se putem jednog od programa HOO-a odobravaju bespovratna sredstva za programe Grada Labina u posljednjih nekoliko godina.

Radovi su uključivali pripremne radove iskopa i izgradnje temelja stupova, dobavu i postavu istih te dobavu i montažu reflektora. Radove je izvelo trgovačko društvo Elektra d.o.o. iz Labina.

Veterani Iskre uredili prostorije i travnjak

Osim postavljanja novih reflektora, svoju ljubav prema klubu nedavno su pokazali i veterani NK Iskre, Semir Bojkić, Klaudio Gergorić, Bojan Memić, Marino Baćac te član Izvršnog odbora vineškog kluba Fajdo Begović koji su zajedničkom akcijom uredili određene dijelove stadiona.

Pohvalnim entuzijazmom, znanjem i dobrom voljom klupskih veterana uređene su svlačionice, postavljene keramičke pločice na mjestima gdje su nedostajale te je saniran travnjak i odvodnja s istog.

Ovakve akcije dokaz su vrijednosti kojima nas sport uči poput zajedništva i timskog rada. Bravo!