Obilježen svjetski dan voda

Datum objave: 
Četvrtak, 28. Ožujak 2013 - 8:59

Učenici Srednje škole Mate Blažine Labin članovi GLOBE i EKO grupe u suradnji s Gradom Labinom već tri godine uključivanjem u međunarodni projekt The World Walks for Water and Sanitation kao jedina škola iz Hrvatske, obilježavaju Svjetski dan voda.

 

 

Ove godine su učenici podijeljeni u 8 timova koji su na 8 lokacija na području grada Labina proveli projekt „Voda nije nepresušna“.

 

U okviru projektnog zadatka provedena je anketa među građanima s ciljem utvrđivanja njihovog mišljenja o kvaliteti i načinima uštede vode te razgovor o načinima uštede vode u okviru kojeg su učenici građanima dijelili edukacijski letak o načinima uštede vode.

 

Mališani skupina „Školjkice“ i „Tratinčice“ Dječjeg vrtića“Pjerina Verbanac“ također su obilježili su 22. ožujka, Međunarodni dan voda kojoj prigodom su posjetili izvorište Fonte Gaja.

 

Djelatnici labinskog Vodovoda pokazali su djeci izvor te im ukazali na važnost čuvanja izvora vode i njenu kvalitetu za život čovjeka.

 

Potom su  autobusom odvezli se do Trgeta gdje su se djeca upoznala sa slivom rijeke Raše te nastavili do Tunarice. Ovaj, za djecu koristan i ugodan izlet omogućio je Grad Labin -Labin Zdravi grad.