Pretraživanje

Natjecanje u čitanju naglas

Srijeda, 26. Listopada 2016. - 0:00

Gradska knjižnica Labin i ove se godine, u suradnji sa školama Labina i Labinštine, uključila u Natjecanje u čitanju naglas, inicijatori kojega su na nacionalnoj razini Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak i Hrvatsko knjižničarsko društvo.

Na gradskom Natjecanju sudjelovali su učenici Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ i Osnovne škole Matije Vlačića iz Labina te učenici Osnovne škole Vladimira Nazora iz Potpićna i Osnovne škole Ivana Batelića Raša.

Obzirom na velik broj zainteresiranih učenika iz pojedinih škola, nakon izvršenih školskih prednatjecanja, gradskom je natjecanju pristupilo ukupno 6 natjecatelja podijeljenih u dvije kategorije - mlađa (3., 4. i 5. razred) i starija (6., 7. i 8. razred). Povjerenstvo u sastavu Liliana Vale, Marina Antolović i Slavica Maršić nije imalo jednostavan zadatak, bodovala se kreativnost uvodnog izlaganja, jasnoća i razgovjetnost, izražajnost u nastupu, primjerenost teksta uzrastu i sveukupni dojam.

Najviše bodova u mlađoj kategoriji  osvojio je Dino Peruško, učenik 5. b razreda iz Osnovne škole Matije Vlačića Labin (mentorica Klaudia Blašković), a u starijoj Elin Franković, učenica 7. a razreda iz Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ Labin (mentorica Ivana Griparić Fable).

Gradska knjižnica Labin, kao organizator gradske razine Natjecanja, zahvaljuje na sudjelovanju svim učenicima-čitačima, mentorima Ivani Griparić Fable, Klaudiji Blašković, Romini Miletić i Marini Rade te članovima Povjerenstva.