Pretraživanje

Natjecaj i putujuca izložba u sklopu projekta ATRIUM

Četvrtak, 04. Travnja 2013. - 13:53

Obavještavamo sve dizajnere interijera, graficke i tekstilne dizajnere, arhitekte i ilustratore koji djeluju na podrucju Hrvatske da se u sklopu europskog projekta ATRIUM, ciji je partner i Grad Labin organizira europski natjecaj i sa njim u vezi putujuca izložba.

ATRIUM – Arhitektura totalitarnih režima XX stoljeca u gospodarenju urbanim razvojem – je projekt koji obraduje arhitekture totalitarnih režima iz 11 zemalja na podrucju jugoistocne Europe. Grad Labin je unutar ATRIUM-a prezentirao urbana naselja Podlabina i Raše izgradena u vrijeme talijanske vladavine sa pojedinim urbanisticko-arhitektonskim sklopovima i objektima.

Organizator ovog natjecaja je talijanska kulturna udruga Romagna Creative District. Cilj spomenutog natjecaja je prikazati modernu reinterpretaciju kreativnog i dizajnerskog duha totalitarnih režima 20. stoljeca na podrucju jugoistocne Europe kroz dizajn niza razlicitih tipova predmeta. Kako bi zainteresirani kreator dobio predodžbu o spektru mogucih predmeta koji se mogu prijaviti na natjecaj, dodajemo listu objekata koji se mogu dizajnirati i proizvesti kao prototipi, te ce konkurirati za nagrade i biti sastavni dio  putujuce izložbe:

-  mali dodaci unutar interijera u razlicitim materijalima kao što su staklo, smola, plastika, drvo, bronca, keramika, pleksiglas (vaze, boce, uredski dodaci),

- odjeca sa dodacima (putne torbe, torbice, šalovi, šeširi),

- namještaj (stolice, pisaci stolovi, divani, fotelji, rasvjetna tijela),

- modni nakit (iskljucen je zlatni i srebrni nakit!),

- graficki predmeti i artefakti papirnate industrije (rokovnici, pisaci materijal, kartice, magneti, trake za obilježavanje u knjizi, pecati, posteri),

- stolne igre (puzzle, karte,…).

Projektna dokumentacija se može podnijeti do 24. travnja 2013. do 12.00 sati na adresu Romagna Creative District, Piazzale della Vittoria 1, 47 121 Forli', Italia. Detalji u svezi sa uvjetima natjecaja i traženom dokumentacijom, realizacijom prototipa, nagradama i organizacijom putujuce izložbe mogu se dobiti u ispod priloženoj datoteci, te na web stranicama Romagna Creative District – www.romagnacreativedistrict.com i ATRIUM-a www.atrium-see.eu.