Pretraživanje

Nastavak takmicenja na 5. Olimpijadi osnovnih škola Labinštine

Srijeda, 24. Travnja 2013. - 7:18

Odbojkom za djecake u OŠ Matije Vlacica, nastavljena su u ponedjeljak, 22. travnja 2013. godine natjecanja na 5. Olimpijadi OŠ Labinštine. Da je ove godine na Olimpijadi konkurencija jaca nego inace, potvrdilo je to što je najveca škola, OŠ „Ivo Lola Ribar“, prvi put u povijesti ostala bez medalje u nekom ekipnom sportu.

Svoje prvo zlato u momcadskim sportovima na svim dosadašnjim Olimpijadama OŠ, osvojila je škola iz Nedešcine, „Vitomir Širola Pajo“, savladavši u finalu labinsku OŠ Matije Vlacica. U borbi za broncu, OŠ „Ivan Goran Kovacic“ iz Cepica savladala je vršnjake iz Raše.

Odbojka djecaci (konacni poredak):

  1. OŠ  Vitomir Širola Pajo, Nedešcina – zlato
  2. OŠ  Matije Vlacica, Labin – srebro
  3. OŠ  Ivan Goran Kovacic, Cepic - bronca
  4. OŠ  Ivana Batelica, Raša 
  5. OŠ  Vladimira Nazora, Potpican
  6. OŠ  Ivo Lola Ribar,  Labin

U utorak, 23. travnja 2013. godine djevojke su odradile natjecanje u odbojci, u dvorani OŠ Matije Vlacica. Ponovilo se jucerašnje finale ali sa drukcijim krajnjim ishodom. Nakon Ivo Lola Ribara u rukometu (ž) i Nedešcine u odbojci (m), zlato su osvojile djevojke iz škole domacina. Djevojke iz Nedešcine uzele su srebro, a druga labinska škola, Ivo Lola Ribar, broncu.

Od do sada devet podijeljenih medalja, tri su otišle u Osnovnu školu  Matija Vlacic, po dvije u Ivo Lola Ribar i Nedešcinu, te po jedna u Potpican i Cepic što dokazuje veliku izjednacenost na ovogodišnjoj Olimpijadi.

Odbojka djevojcice konacno:

     1.  OŠ  Matije Vlacica, Labin – zlato

     2. OŠ  Vitomir Širola Pajo, Nedešcina – srebro

     3. OŠ  Ivo Lola Ribar, Labin – bronca

     4. OŠ  Vladimira Nazora, Potpican

     5. OŠ Ivana Batelica, Raša

Program se nastavlja danas turnirom u  malom nogometu na igralištu u Potpicnu.