Pretraživanje

Nakon donošenja Akcijskog plana za ravnopravnost spolova, Povjerenstvo aktivno i u njegovoj provedbi

Četvrtak, 04. Lipnja 2020. - 0:00Nakon što je Gradsko vijeće Grada Labina u studenom prošle godine jednoglasno usvojilo Akcijski plan za ravnopravnost spolova Grada Labina, čemu je prethodilo savjetovanje s javnošću, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Labina, i dalje je vrlo aktivno.

Na sjednici Povjerenstva održanoj 1. lipnja 2020. godine  razmatran je i prihvaćen  nacrt prijedloga Odluke kojom se uspostavlja načelo ravnopravnosti u spolnoj zastupljenosti u svim radnim tijelima Gradskog vijeća Grada Labina, te je nacrt  prijedloga Odluke  2. lipnja upućen  na savjetovanje s javnošću u trajanju od 30 dana, a potom i na usvajanje Gradskom vijeću.

Pozivaju se svi  zainteresirani   na dostavu primjedbi ili mišljenja na nacrt prijedloga Odluke kojom se uspostavlja načelo ravnopravnosti u spolnoj zastupljenosti u svim radnim tijelima Gradskog vijeća Grada Labina.  


 „Zbog zamijećene aktivnosti,  labinsko Povjerenstvo, zaprimilo je više upita  gradova o načinu izrade  Plana obzirom su ti gradovi potpisali Europsku povelju o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini i time preuzeli obvezu donošenja Akcijskog plana", rekla je zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada, ujedno predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova. Predsjednica Povjerenstva je na poziv Pučke pravobraniteljice sudjelovala na  okruglom stolu u Rijeci na temu „Uloga lokalne samouprave u suzbijanju diskriminacije i promicanje jednakosti“ a na poziv Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova na radionici „Ravnopravnost za sve, jednaka prava, jednake plaće, jednake mirovine“. Tom je prilikom Federika Mohorović Čekada bila  jedina predstavnica Povjerenstva za ravnopravnost spolova lokalne i područne samouprave zbog čega je Grad Labin pohvaljen.