Pretraživanje

Najavljeno otvorenje i program manifestacije "Prosinac u Labinu"

Četvrtak, 28. Studenog 2013. - 14:38

Na danas održanoj konferenciji za medije gradonacelnik Grada Labina Tulio Demetlika i njegova zamjenica Eni Modrušan sa suradnicima najavili su manifestaciju „Prosinac u Labinu“ koja ce našem gradu kroz citav naredni mjesec donijeti  pravi blagdanski duh, ali i zimsku atmosfera kakvu su do sada okusili samo rijetki!

 

Naime u organizaciji tvrtke Velesajam d.o.o. iz Potpicna te uz pokroviteljstvo Grada Labina po prvi puta u Labinu ce u blagdansko vrijeme biti postavljeno klizalište, u velikom šatoru površine cak 800m2, u kojem ce se odvijati i blagdanski sajam sa 15-tak izlagaca te razni dnevni i vecernji zabavni, gastronomski i drugi programi te brojni sadržaji za djecu i mlade, pod zajednickim imenom  «Prosinac u Labinu».

Šator s klizalištem vec je postavljen na igralištu Osnovne škole Matije Vlacica u Labinu, a svecano otvorenje zakazano je vec za nedjelju, 1. prosinca u 12,00 sati. Klizalište i sajam moci ce se posjetiti svakodnevno kroz gotovo cijeli mjesec, tocnije sve do nedjelje 29. prosinca, a u to vrijeme raditi ce i klizalište, dok ce petkom i subotom «ledena carolija» raditi do 02,00 sata te nuditi atraktivno nocno klizanje uz disco glazbu. Svi oni koji ce se po prvi puta okušati u klizanju moci se zatražiti i strucnu pomoc ucitelja klizanja.

Gradonacelnik Tulio Demetlika istaknuo je da se Grad zajedno s partnerima potrudio organizirati bogati blagdanski program. Naime, Grad Labin sa Labin Zdravim gradom, Puckim otvorenim ucilištem Labin, Udrugom Alfa Albona, Zajednicom talijana Labin i drugim kulturnim udrugama održati ce blagdanske programe upravo u šatoru. Tako ce osim koncerata, u šatoru biti kazališne predstave, radionice za djecu i mlade, u njemu ce naši najmladi mališani susresti se sa Svetim Nikolom ali i dobiti poklone od Djeda Mraza.

Grad Labin u suradnji  sa Udrugom Sv. Vinka Paulskog  i njihovim volonterkama prigodno ce donirati božicne kolace te božicne aranžmane koje ce same pripremati  i to u 22.  prosinca  u šatoru te 23. prosinca na tržnici gdje ce se vec tradicionalno održati blagdanska marenda s gradanima u suradnji sa  Udruženjem obrtnika Labin, a ovoj lijepoj gesti prikljucuju se labinski ribari i ribarnice. Prihod od prodaje namijenjen je za najpotrebitije obitelji Grada Labina.

Prihod od donacije kolaca i aranžmana ici ce Udruzi Vinka Paulskog odnosno za najpotrebitije obitelji. Toj nadasve humanoj gesti prikljuciti ce se i labinske osnovne škole.

Najavljeni su i prigodni promenadni koncerti glazbenika iz Limene glazbe i to brass quinteta i kvarteta u odorama Djeda Mraza.

Sve manifestacije najavljivat ce se tjedno na facebook stranici `Prosinac u Labinu i na www.labin.hr.