Pretraživanje

Na Otvorenom prvenstvu Istarske županije Leon Kalac osvojio drugo, a Paola Miletic trece mjesto

Ponedjeljak, 12. Listopada 2015. - 10:04

Od subote 10. do nedjelje 11. listopada, u Fažani je održano Otvoreno prvenstvo Istarske županije za klasu Laser 4.7 i Laser Radial u suorganizaciji jedrilicarskog saveza Istarske županije i domaceg JK Brioni. Na regati su sudjelovali natjecatelji JK Vega, JK Horizont Porec, JK Kvarner, JK Maestral i JK Uljanik Plovidba. U klasi Laser 4.7 nastupalo je 16 a u klasi Laser Radial 5 natjecatelja.

Za jedrilicarski klub Kvarner u klasi Laser 4.7 jedrili su Leon Kalac, Paola Miletic i Anteo Šumberac. U dva dana u fažanskom kanalu odjedreno je po pet plova za svaku klasu.

Leon Kalac osvojio je drugo mjesto vrlo dobrim jedrenjem kroz svih pet plova. U cilj je ulazio u svim plovovima na drugom mjestu te je nakon odbacenog najlošijeg plova sa ukupnih 8 bodova završio na drugom mjestu sa tek jednim bodom manje od prvoplasiranog Svena Stevanovica (JK Maestral). Trece mjesto osvojio je Martin Verbanac (JK Uljanik Plovidba). U konkurenciji djevojcica Paola Miletic osvojila je trece mjesto. Najbolja djevojcica bila je Mare Milic (JK Horizont Porec) a druga Lucija Lakovic (JK Horizont Porec).

U klasi Laser Radial najbolji je bio Damir Krajinovic (JK Vega) ispred Rene Staric (JK Horizont Porec) i Mateja Rapica (JK Horizont Porec).