Pretraživanje

Monokromija minimalizma Orlanda Mohorovica

Četvrtak, 12. Kolovoza 2010. - 8:51

Sinoc je u Gradskoj galeriji Labin otvorena izložba Orlanda Mohorovica, konceptualista te jedinog hrvatskog studenta Josepha Beuysa. Središnji likovni dogadaj sezone dio je višednevne manifestacije Dani Grada Labina, tijekom koje se posebna pažnja pridaje upravo umjetnickom programu i prezentaciji lokalnih umjetnika. U jedinstvenom, troetažnom prostoru galerije u kojoj je prije potpune rekonstrukcije i prenamjene stambenog u javni prostor Mohorovic nekoc imao atelje, umjetnik se predstavio site-specific instalacijama inspiriranima bogatom rudarskom prošlošcu Labinštine, te serijom crteža za instalacije.

Monokromija minimalizma snažno je prisutna u Mohorovicevom izricaju, on ju pravilno dozira i smisleno smješta u prostor i vrijeme, zasiceno bojama, u kojem ostvarenja od najmanjeg do najveceg, koji vecim dijelom predstavljaju pomirenje covjeka i okoline, no nikako i kraj puta, samo prestrojavanje na odvojak za apsolutni pravac maksimalno minimalne vrijednosti, piše u predgovoru kataloga kojeg potpisuje Sandra Zloic. Izložbu je otvorio labinski gradonacelnik Tulio Demetlika, a autora i postav izložbe predstavila je povjesnicarka umjetnosti Sandra Zloic u premijernoj ulozi kustosa. Realizaciju izložbe podržali su Grad Labin i Istarska županija.

Izložba ostaje otvorena do 14. rujna 2010. godine. Radno vrijeme galerije od 10,00 do 13,00 sati te od 18,00 do 21,00 sat. Nedjeljom je galerija zatvorena.

 

Povezane vijesti: 

Zdravko ?erek izlaže u Gradskoj galeriji Labin  

Retrospektivna izložba Vere Kos Paliska u Gradskoj galeriji i Narodnom muzeju

Otvorena izložba „Slavonske grafike“

Ivan Fijolic izlaže u Gradskoj galeriji Labin

Humanitarna izložba „Život je lijep“

Jednodnevna izložba likovne radionice "Vondelic"