Pretraživanje

Mogućnost besplatnog širenja terasa u vrijeme krize

Petak, 08. Svibnja 2020. - 0:00

Kako bi se ublažile štetne posljedice koronavirusa na gospodarstvo Grad Labin priprema još jednu mjeru pomoći poslovnim subjektima koji u novonastalim okolnostima obavljaju ugostiteljsku djelatnost.

Pozivaju se ugostitelji na području Grada Labina koji koriste javnu površinu, a zainteresirani su za proširivanje svojih terasa da iskažu interes do 18. svibnja 2020.  na email donald.blaskovic@labin.hr

Ovom pogodnošću omogućilo bi se  korištenje veće  javne površine za postavljanje terase u odnosnu na uobičajenu veličinu, uz istovremeno zadovoljavanje uvjeta za prostornu i tehničku mogućnost povećanja te ako se time ne ometa sigurnost prometa, mogućnost kretanja osoba s posebnim potrebama i prometovanje hitnih službi.

Korištenje dodatne javne površine u svrhu postavljanja terase biti će bez naknade. Pravo na povećanje javne površine za postavljanje terase bilo bi na snazi do donošenja odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kojom se ukidaju mjere ograničavanja poslovanja ugostiteljima, a najduže do 30.09.2020. godine.

Ako labinski ugostitelji iskažu interes za predloženi poticaj, Gradonačelnik će takvu Odluku uputiti na donošenje Gradskom vijeću Grada Labina već do kraja mjeseca svibnja.

Podsjećamo, u ožujku i travnju Gradsko  vijeće Grada Labina donijelo je pakete mjera pomoći usmjerenih prema lokalnom gospodarstvu. Travanjskim su mjerama, poduzetnici  oslobođeni  plaćanja računa za komunalnu naknadu za mjesec travanj pa do ukidanja mjera zabrane i ograničenja zbog posebnih okolnosti uzrokovanih epidemijom COVID-19, a najduže do 30. lipnja 2020. Godine, a račune od ožujka pa zaključno do kraja 2020. Godine mogu platiti obročno. Zakupnina za poslovne prostore smanjena je na simbolično 1 kunu.   I ta je mjera na snazi do ukidanja mjera zabrane i ograničenja zbog posebnih okolnosti uzrokovanih epidemijom COVID-19, a najduže do 30. lipnja 2020. godine.

 Dodajmo i kako su i  dalje na snazi ožujske mjere  a odnose se na obročno, beskamatno plaćanje komunalnog doprinosa temeljeno na izdanim rješenjima komunalnog doprinosa,oslobađanje plaćanja poreza na korištenje javnih površina i poreza na potrošnju te odgoda plaćanja koncesijskih odobrenja na pomorskom dobru.

Prilozi