Pretraživanje

Mjesni odbor Rabac raspravljao o aktualnim komunalnim pitanjima

Četvrtak, 24. Siječnja 2013. - 8:37

U skladu sa novim Zakonom o gospodarenju otpadom,  na Mjesnom  odboru Rabac, Alen Golja, direktor KP „1. Maj Labin“ d.o.o. predstavio je Plan gospodarenja otpadom za 2013. godinu. Tom prigodom usvojen je prijedlog rješavanja problema zatvorenog odlagališta otpada, igrališta i zelene zone u Lošinjskoj ulici, prijedlog koji istodobno rješava više pitanja na toj lokaciji.

Mjesni odbor Rabac prihvatio je i prijedlog da se ove godine završi šetnica od Lošinjske ulice do Raške ulice te poprave ili postave sve informativne tabele za javne stepenice, kao i prijedlog da se postavi  javna rasvjete u Ulici Slobode i na vrhu Ulice Giuseppina Martinuzzi.

Istaknuta je potreba za uredenjem prostora oko autobusne stanice u Ulici Slobode, pokraj restorana „Zelendraga“ te postavljanje krova na prostorima Jedrilicarskog kluba Kvarner.


Clanovi MO Rabac raspravljali su i o potrebi rješavanja pristupa plažama za osobe s invaliditetom. Akcenta je stavljen na plaže na Girandelli.

Mjesni odbor Rabac iskazao je potrebu za postavljanjem uspornika (ležeceg policajca) u Ulici Slobode–tocnije od autobusne stanice iznad Hotela Amfora do Globtura i u Plominskoj ulici kod trgovine „Radojka“.