Pretraživanje

Mediteran u rijecima pjesnika Pernica i crtežima slikara Diminica

Srijeda, 06. Studenog 2013. - 9:19

Sinoc je u labinskoj Gradskoj galeriji održana promocija zbirke pjesama buzetskog pjesnika Vladimira Pernica „Suita  Mediterranea"  koju je likovno opremio labinski akademski kipar i slikar Josip Diminic. Bila je to ujedno prigoda da u galeriji budu izloženi Diminicevi crteži iz ciklusa „Sjecanja Mediterana" ali i drugi crteži koje je predstavio Vedran Kos, voditelj Narodnog muzeja Labin.

Urednica zbirke Mirjana Pavletic istaknula je da  knjiga sadrži cetiri cjeline, koje prožimaju dvije istovremeno umjetnicke osobnosti,  pjesnika i  slikara. "Treca je osoba citatelj, onaj kome je ova poetska i likovna ljepota satkana od 69 pjesama i 38 ilustracija, namijenjena na ogled", rekla je Pavletic.

Knjiga sadrži i CD na kojem je autor snimljen kako govori svoje stihove. Glazbenu podlogu recitala potpisuje Toni Pernic, dok su snimanje i mastering djelo Leona Brenka, Alena i Alda Spade. Za graficko oblikovanje knjige i ostalih popratnih tiskovina (katalog, plakat, pozivnica, CD) zaslužan je dizajner David Ivic. Knjiga je štampana u tiskari Grafomark u Zagrebu. Projekt je medu ostalim financijski podupro Grad Labin.