Pretraživanje

Maškare zavladale Labinom

Ponedjeljak, 28. Siječnja 2013. - 11:31

Peto godišnje doba zapocelo je u Labinu 26. sijecnja 2012 godine tocno u podne kada je meštar labinske maškarane povorke Darko Batelic – Pipica preuzeo kljuceve Grada Labina od gradonacelnika Tulia Demetlike na trgu Labinskih rudara u Podlabinu. Meštar Pipica je istaknuo da ce kao novi gradonacelnik u mjesec dana svoje vladavine donijeti novu reviziju proracuna te napuniti gradsku blagajnu, a za sve loše u 2012. godini biti ce okrivljen pust Krešimirovic.

Maškarana povorka je potom krenula po kljuceve Opcine Nedešcine, a kasnije ce i ostali nacelnici opcina na Labinštini predavati svoje kljuceve. Zatim su se svi uputili u Koromacno na krabuljni ples. Domacini „Labinjonska kumpanija - domoca folšarija“ i „Farabuti“ ugostili su skupine iz Žejana, Pehlina, Rijeke i Cepica.

Pust ce biti spaljen u utorak, 12. veljace 2013. godine u 19,00 sati ispred dvorane Srednje škole Mate Blažine uz prigodan vatromet. „Labinjonska kompanija - domoca folšarija“ i „Farabuti“ za subotu, 9. veljace 2013. godine najavljuju u 14,30 sati mimohod maškara. Maškare ce krenuti iz naselja Kature, ispred Osnovne škole "Ivo Lola Ribar", zatim ce se kretati do Osnovne škole Matije Vlacica odnosno raskrižja (semafor) u ulici Zelenice.

Tradicionalni djecji maskenbal održat ce se u utorak, 12. veljace 2013. godine u 17,00 sati u dvorani Srednje škole Mate Blažine Labin.

Foto: Labinština info