Pretraživanje

Mališani u Djecjem vrticu „Pjerina Verbanac“ u Rapcu i vrticu „Glorija“ usvojili drvo

Petak, 26. Travnja 2013. - 13:13

U sklopu manifestacije „Proljece u gradu“ Grad Labin i Komunalno poduzece 1. Maj d.o.o. petu godinu zaredom provode eko-akciju „Usvoji drvo“.

Predsjednik Mjesnog odbora Rabac, Smiljan Popov zasadio je stablo tulipanovca u dvorištu Djecjeg vrtica „Pjerina Verbanac“ u Rapcu. Od strane Komunalnog poduzeca polaznicima djecjeg vrtica uprilicen je prigodni program s naglaskom na važnost selektivnog odvajanja otpada i ocuvanja prirode i okoliša. Maskota komunalnog poduzeca, Teta Recikleta, na prakticnim je primjerima ukazala na važnost pravilnog odlaganja papira, stakla i plastike putem vrecica.

U 11,00 sati gradonacelnik Tulio Demetlika zasadio je drvo u Djecjem vrticu „Gloria“ na Streljani.

U okviru eko-akcije svakom vrticu, odnosno školi na podrucju Grada Labina poklonjena je jedna ili više sadnica koja je birana uvažavajuci dosadašnju hortikulturu vrtica odnosno škola. Ranijih godina stabla su zasadena u ostalim odjeljenjima Djecjeg vrtica „Pjerina Verbanac“.

Cilj projekta je ojacati svijest  te  unaprijediti odnos medu mladima za ocuvanje i promicanje prirode i prirodnih vrijednosti.

Marljive djecje ruke koje su uz pomoc odraslih zasadile drvo o njemu ce skrbiti sve do kada ce ovogodišnje drvo, kao i one zasadene ranijih godina ostaviti u skrbništvo mladima.

Foto: 5portal.hr