Pretraživanje

Loši vremenski uvjeti onemogucili rabacke jedrilicare na regati u Crikvenici

Utorak, 26. Ožujka 2013. - 6:52

Od petka, 22. do nedjelje 24. ožujka, natjecatelji jedrilicarskog kluba Kvarner ucestvovali su na Crikvenickoj regati za klasu Optimist u organizaciji Jedrilicarskog društva Val. Crikvenicka regata prva je u nizu serije od 6 regata kriterija 1.6 u proljetnom kalendaru koje se boduju za sastav reprezentacije, što podrazumijeva jaku konkurenciju od kojih ce 12 najboljih braniti boje Hrvatske na ovogodišnjem evropskom i svjetskom prventstvu za klasu Optimist. Sastav reprezentacije zakljucit ce se krajem svibnja nakon Memorijala Antolic Cesic. Na regatu se odazvalo oko 140 jedrilicara.

Jedrilicarski klub Kvarner predstavljali su Leon Kalac, Paola Miletic, David Medancic, Viktor Kulic Golja, Antonio Milevoj, Goran Šime Stipanov, Fran Diminic i Anteo Šumberac.

U petak je uspješno održan tek jedan plov po slabom levantu jacine 8 cv, drugi plov je prekinut zbog nedostatka vjetra. Nažalost, vremenski uvjeti preostala dva dana nisu bili naklonjeni floti jedrilicara. U subotu se nije jedrilo zbog nedostatka vetra, a nedjelju zbog orkanske bure koja je prijetila u akvatoriju Crikvenice. Regatni odbor nije imao izbora nego zakljuciti regatu s održanim tek jednim plovom prvog dana regate što nije bilo dovoljno za proglašenje najboljih.

Antonio Milevoj u prvom plovu ušao je u cilj na odlicnom 5. mjestu, dok je drugi plov prije prekida, okrenuo bovu od orce na prvom mjestu i vodio regatu ispred najbolje rangiranih jedrilicara na kriterijskoj ljestvici. Jedrilicari Kvarnera, Leon Kalac, David Medancic, Antonio Milevoj i Paola Miletic vec u srijedu krecu put Italije gdje se na jezeru Garda održava 31° Lake Garda Optimist Meeting. S obzirom da je ove godine Svjetsko prvenstvo upravo na jezeru Garda na regatu je do danas prijavljeno više od 1000 jedrilicara iz cijelog svijeta.