Pretraživanje

Lipanj u znaku uređenja Parka skulptura Dubrova

Ponedjeljak, 15. Lipnja 2020. - 0:00

Lipanj će obilježiti aktivnosti uređenja područja Parka skulptura Dubrova, kako bi prostor bio još spremniji za prihvat posjetitelja i znatiželjnika koji nam dolaze iz različitih krajeva te dnevnih šetača u narednim mjesecima.

Prošlog je tjedna postavljena novoizrađena mapa Parka koju potpisuje član Mediteranskog kiparskog simpozija Borut Skok. Borut Skok rođen je 1975 .god. u Podgorici. Završio je Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli u klasi prof. Erosa Čakića, te diplomirao 2002. godine na Accademia di Belle Arti, Firenza, u klasi prof. Giuliettia, smjer slikarstvo. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre od 2003. godine. Član MKS-a od 2018. gdje je ujedno i suradnik na programu sanacije i obnove skulptura. Mapa je postavljena na pročelje informativnog centra „Kocka“ a uskoro će se naći na turističkim letcima te u formi aplikacije na novoj web stranici MKS-a.

Radni tjedan završili smo uređenjem okoliša informativnog centra. U kasnim poslijepodnevnim satima, skupile su se vrijedne žene Udruge žena „Mendula“ Sv.Nedelja i članice udruge MKS, kako bi posadile ružmarin, lavandu i kadulju oko ulaza u informativni centar. Učinile su ga tako ugodnijim za oko ali za druga osjetila. Uređenje je sufinancirala TZ općine Sv.Nedelja i sudionice samostalno.

U vikendu koji slijedi događat će se nekoliko aktivnosti u Parku skulptura, od čega je krovna aktivnost radionica suhozidne gradnje pod vodstvom mentora iz udruge Dragodid. Više informacija o događaju možete pronaći na Facebook stranici Parka skulptura Dubrova.

Zahvaljujemo se članicama udruge žena "Mendula", direktorici TZO SV.Nedelja Mileni Katičić Miletić te članicama udruge MKS na angažmanu oko uređenja okoliša informativnog centra.

P(o)sjeti Park!