Pretraživanje

Leon Keserovic osvojio priznanje na medunarodnom literarno – likovnom natjecaju „TIN I JA“

Petak, 13. Lipnja 2014. - 8:56

Danas je u prostorijama Grada Labina uprilicen prijem za Leona Keserovica, ucenika završnog razreda škole „Lice Faraguna“ Labin koji je na medunarodnom literarno – likovnom natjecaju „TIN I JA“, organiziranom za ucenike osnovnih škola Republike Hrvatske i hrvatskih škola koje djeluju u inozemstvu i održavaju nastavu na hrvatskom jeziku, osvojio vrijedno priznanje za svoj likovni rad.

Leon je izradio tri likovna rada na temu lika i djela Tina Ujevica. Nakon upoznavanja sa životom pjesnika i njegovim djelima, Leon je nacrtao likovne radove na temu: „Rodna kuca Tina Ujevica“, „More i Tin“ te „Na putu prema moru".

U prostorijama Grada Labina primili su ga gradonacelnik Tulio Demetlika i zamjenica gradonacelnika Eni Modrušan. Svoje im je izuzetno dobre likovne radove ponosno pokazao. Osim likovnih radova na temu lika i djela Tina Ujevica, teme njegovih radova su „Rudarska bajka“, „Od zrna do pogace“, „Kako brinemo o svome tijelu“, „Neozbiljan i neposlušan sin“ i „Opasnosti i katastrofa“. Zahvaljujuci Leonu i njegovim radovima na temu „Opasnosti i katastrofa“ u natjecaje na državnom nivou ukljucena su i djeca s posebnim potrebama.

Buduci da mu je ovo posljednja godina u Centru „Lice Faraguna“ gradonacelnik Tulio Demetlika mu je poželio uspješan završetak školovanja i puno uspjeha i srece u buducem životu. Zahvalnice za Leonove likovne radove stigle su i uciteljici Ivani Rukavina i Centru „Lice Faraguna“ za razvijanje kulturnih vrijednosti djece s posebnim potrebama.