Pretraživanje

LED reflektori za vrhunski doživljaj nogometa na umjetnoj podlozi

Ponedjeljak, 24. Srpnja 2023. - 0:00

Sportski kompleks Vinež, odnosno nogometno igralište s umjetnom travom koje je Grad Labin nedavno dovršio, od proteklog tjedna oplemenjeno je i novim reflektorima.

Nogometno igralište s umjetnom travom investicija je Grada Labina „teška“ oko milijun eura koji su uključivali građevinske radove vrijedne oko 531 tisuću eura (4 milijuna kuna) dok je Hrvatski nogometni savez financirao zahvat dobave i postave umjetnog travnjaka vrijednog oko 398 tisuća eura (3 milijuna kuna).

Sada su završeni i radovi na postavljanju LED reflektora, ukupno njih šesnaest snage 2100 W na četiri rasvjetna stupa visine 16 metara. Investicija je to vrijedna 122.652,00 eura, a radove oko dobave i montaže izvelo je trgovačko društvo ELEKTRA d.o.o. Labin kao podugovaratelj tvrtke DE CONTE d.o.o. Labin koja je glavni izvođač radova na izgradnji nogometnog igrališta Vinež. .

Radi se o igralištu koje svojom kvalitetom omogućuje najviši standard i mogućnosti treniranja nogometnih selekcija svih uzrasta, a koliko je ovo vrijedno i potrebno ulaganje najbolje znaju labinski sportaši kojima je još jedan infrastrukturni san ispunjen.

Dio je to dugogodišnjeg plana gradske uprave koja je u svega nekoliko godina realizirala investicije poput Sportskog centra Franko Mileta, boćarske dvorane, atletske staze gradskog stadiona, uređenja malonogometnih igrališta na više lokacija kao i vježbališta na otvorenom, dječjih igrališta i mnogih drugih.

Velika investicija bit će zaokružena izgradnjom pomoćnih prostorija i svlačionica koje će zaokružiti ovu cjelinu i zaista pružiti vrhunske uvjete svima koji kompleks budu koristili za što je Grad Labin prijavio projekt na nedavno objavljen natječaj za sufinanciranje istog putem Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, a za koji se rezultati očekuju tijekom jeseni ove godine.