Pretraživanje

Laureati Literarnog natjecaja "Ca je ca"

Srijeda, 20. Studenog 2013. - 8:22

Inaguracijom laureata književnog susreta „Ca je ca“ i promocijom zbirke djecje dijalektalne poezije s literarnog natjecaja Ca je ca: 2007. – 2012., u ponedjeljak,  18. studenoga 2013. godine u Gradskoj knjižnici Labin zaokružen je ovogodišnji program obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige.

Na natjecaj je pristiglo 70 ucenickih i  20 radova odraslih a mnogobrojna publika toplo je prihvatila sve sudionike koji su kazivali svoje stihove, dok je interpretacija najmladih cakavaca/cakavaca izazvala , kao i uvijek, posebne simpatije. Autorima nagradenih radova u kategoriji mladi i stariji razredi osnovnih škola i odrasli podijeljene su diplome i knjige za lijepo sjecanje na druženje sa željom da i dalje stvaraju i njeguju dijalektalnu rijec i u pisanom  obliku što i jest cilj ove  tradicionalne manifestacije.

Povjerenstvo za odabir ucenickih radova radilo je u sastavu: Mirjana Cvijin, Dijana Frankovic, Tihana Frankovic Nacinovic, Hasnija Karlovic, Mirela Lepeš, Biserka Pavicic i Sandra Stipanov a Povjerenstvo za odabir radova u kategoriji odrasli: Mirjana Cvijin, Branka Komljenovic, Ana Paliska i Gordana Poldrugovac.

Mentori ucenika od 1. do 4. razreda: Vesna Atanaskovic, Sanja Bacac, Gordana Dropulic, Jadranka Ferbokovic, Jadranka Frankovic, Tamara Poldrugovac - Ffrankovic, ?urdica Matuhina, Mirjana Rabar, Dianora Radola, Samanta Starcic Paliska, Tatjana Stepcic, Sanja Štucin.

Mentori ucenika od 5. do 8. razreda: Klaudia Blaškovic, Jangela Sušac - Budimir, Suzana Cvijic - Jeremic, Dijana  Frankovic, Tihana Fakovic Nacinovic,  Hasnija Karlovic, Mirela Lepeš, Dalibor Švic.

Mentorica ucenika Srednje škole Mate Blažine Labin:Gordana Poldrugovac

Nagradeni radovi na literarnom natjecaju "Ca je ca" 2013.

Mladi razredi osnovnih škola:

Mihael Slivar „Šekret“ OŠ Vladimira Nazora Potpican

Karlo Vlacic „Fuži“ OŠ  „Ivo Lola Ribar“ - PŠ Vinež

Matija Glavicic „Borka“ OŠ  „Ivo Lola Ribar“ - PŠ Vinež

Karlo Ivicevic „Moja nona“ OŠ  „Ivo Lola Ribar“ - PŠ Vinež

Elin Frankovic „Njoki“ OŠ  „Ivo Lola Ribar“ - PŠ Vinež

Matija Kiršic „Kruh pod crepnjo“ OŠ Matije Vlacic Labin

Stariji razredi osnovnih škola:

Elena Krištofic „Huda jesen“ OŠ Vladimira Nazora Potpican

Anteo Šumberac „Vetar“  OŠ Matije Vlacica Labin

Ivana Knapic „Vrota“ OŠ Matije Vlacica Labin

Odrasli:

Neda Milenkovski „Na baladure“

Rina Miletic „Vrime bez suspeta“

Davorka Smokovic „Prsten si mi obeco kupit“