Pretraživanje

Labinu pohvala za uspješno provedenu Naj - akciju 2013.

Četvrtak, 28. Studenog 2013. - 8:42

U organizaciji Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i opcine – prijatelji djece“, 25. studenog 2013. godine održano je tradicionalno godišnje Savjetovanje koordinatora akcije „Gradovi i opcine – prijatelji djece“. Na Savjetovanju su se okupili brojni predstavnici iz gradova i opcina koji sudjeluju u Akciji, predstavnici državnih, gradskih i opcinskih tijela, ureda i ustanova koji provode i podupiru ovaj program u Hrvatskoj, kao i djeca clanovi Djecjih foruma i Djecjih gradskih vijeca.

Grad Labin nositelj je pocasnog naziva "Labin – Grad prijatelj djece" od 2012. godine. Ispred Grada Labina, Savjetovanju je prisustvovala predsjednica Koordinacijskog odbora akcije „Labin – Grad prijatelj djece“ Eni Modrušan. U svecanom dijelu Savjetovanja dodijeljene su Povelje i Pohvale gradovima i opcinama za najuspješnije Naj-akcije u 2013. godini. Ove godine prijavljeno je 44 naj-akcija iz 38 gradova i opcina, a Povelje za uzorno provedene i originalne akcije za djecu dobilo je 16 gradova/opcina. Gradu Labinu dodijeljena je pohvala za uspješno provedenu Naj-akciju 2013. pod nazivom "Izgradnja i uredenje Igrališta radosti“.

Ovu su Akciju 1999. godine pokrenule i vode je dvije udruge: Savez društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju dok na lokalnoj razini, u gradovima i opcinama, Akciju vode koordinacijski odbori. Pokrovitelj Akcije je Ured UNICEF-a za Hrvatsku. U zadnjih cetrnaest godina program Gradovi i opcine – prijatelji djece svojim aktivnostima doprinosi pozitivnim promjenama u korist djece, a lokalne uprave i samouprave, ustanove, institucije, udruge i pojedinci provedbom Akcije otvaraju nove prostore za medusobnu suradnju. U Akciju se dobrovoljno ukljucuju gradovi i opcine, a trenutno u Akciji sudjeluje 96 gradova i opcina. Na savjetovanju su Grad Rovinj i Grad Jastrebarsko, Opcina Mace i Opcina Tuhelj proglašeni novim dobitnicima prestižnog naziva “Grad/Opcina prijatelj djece“.


Prilozi