Pretraživanje

Labinština obilježila 23. obljetnicu osnutka 119. brigade Hrvatske vojske

Četvrtak, 04. Rujna 2014. - 11:47

Komemoracijom uz Središnji križ na Gradskom groblju za sve poginule branitelje Domovinskog rata, te prijmom za sve sudionike, danas je Labinština obilježila 23. obljetnicu osnutka 119. brigade Hrvatske vojske.

Tom prigodom, gradonacelnik Grada Labina Tulio Demetlika, obratio se prisutnima srdacnim pozdravom uz dobrodošlicu. U svom govoru istaknuo je da je 119. brigada spomen odgovornosti i poštenog odnosa hrabrih branitelja Domovinskog rata prema svojoj državi, a koji srdacne odnose i danas njeguju sa stanovnicima mjesta koje su obranili. Stoga Labinština mora biti ponosna na sugradane, pripadnike 3. bojne 119. brigade koji su pokazali kako se istinski brani svoja domovina. Gradonacelnik je izrazio veliko poštovanje za sve što su pripadnici brigade ucinili, kao i zahvalnost što su u oslobadanju Hrvatske sudjelovali moralno i vojnicki casno.

U delegaciji na celu s gradonacelnikom Tulijom Demetlikom nalazili su se zapovjednici 119. brigade, predstavnici opcina Kršan, Pican, Raša i Sv. Nedelja, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Udruge antifašistickih boraca, Policijske postaje Labin, Crvenog križa Labin i Stožera zaštite i spašavanja.

Minutom šutnje odali su pocast i zahvalu svim braniteljima, posebno onima koji su žrtvovali vlastite živote za slobodu i samostalnost Hrvatske, a voditelj Gradskog orkestra Franko Ružic, za sve poginule branitelje odsvirao je skladbu „Il Silenzio“.