Pretraživanje

Labinski iseljenici i Grad Labin zajednički obnavljaju sportsko igralište

Srijeda, 25. Kolovoza 2021. - 0:00

Nešto drukčiji oblik, opušteno druženje, razgovor, prisjećanje na sve ono što su prošli dokazujući se van svoga rodnog kraja no uvijek prenoseći ljubav prema svom Labinu i Labinštini. Ovako bi se u par riječi moglo opisati sinoćnje druženje gradonačelnika Grada Labina Valtera Glavičića s našim iseljenicima iz New Yorka.

Krajem kolovoza već se tradicionalno održava prijem za žitelje našeg kraja koji žive izvan domovine, a ovoga puta isto se održalo na jedan malo drukčiji način koji je naišao na velike pohvale od strane prisutnih iseljenika.

Naime, Grad Labin uz veliku je pomoć dobro poznatih Brečeta i Mike, Elvisa Brečevića i Miljenka Iljadice, poznatih labinskih zaljubljenika u sport, društvo i Labin, okupio mnoštvo naših iseljenika iz New Yorka na druženju nedaleko boćarske dvorane te se u dobrom društvu s Gradonačelnikom razgovaralo o mnogočemu, a tako i mogućnostima nekih zajedničkih projekata koje iseljenici žele, zajednički s lokalnom zajednicom realizirati u svom rodnom kraju.

„Veoma ugodan razgovor s našim ljudima koji već godinama žive u New Yorku i osjećaju veliku ljubav prema svojem rodnom kraju. Bilo je puno dobre energije i dobrih ideja, a prvi zajednički projekt u kojeg krećemo uskoro je akcija postavljanja antistres podloge na igralište kod Osnovne škole Matije Vlačića i na tome im veliko hvala!“ – istaknuo je gradonačelnik Glavičić nakon održanog druženja