Pretraživanje

LABINSKE UDRUGE: Udruga Sv. Vinka Paulskog

Petak, 14. Svibnja 2010. - 7:45

Udruga Sv. Vinka Paulskog je medunarodna karitativna organizacija cije se osnovno djelovanje širom svijeta odvija u malim osnovnim zajednicama – konferencijama. Danas Udruga broji 50.200 konferencija sa 800.000 clanova u 145 zemalja na pet kontinenata. Udruga je otvorena svima koji žele živjeti svoju vjeru kroz ljubav i predanje bližnjemu u potrebi i to bez obzira na spol, imovinsko stanje, zanimanje, društveni položaj ili etnicko podrijetlo. Labinska Konferencija Gospe Karmelske osnovana je 16. srpnja 1998. godine te nizom svojih aktivnosti nastoji pridonijeti stvaranju kvalitetnijeg okruženja potrebitima našeg grada. Osnovno poslanje Udruge bazirano je na duhovnoj ostavštini Sv. Vinka Paulskog poput: „Milosrdna ljubav osvaja svijet“  ili „Za velika djela Bog nalazi dovoljno radnika; ali za skromno djelovanje potrebni su mu još mnogi.“

Primarna djelatnost Udruge Sv.Vinka je skrb i njega potrebitih, mladih, starijih, nemocnih, bolesnih, osamljenih i invalidnih osoba u njihovim vlastitim domovima gdje im se uz savjet i duhovnu skrb prema mogucnostima pruža i stanovita materijalna pomoc. Pružena pomoc prvenstveno se sastoji od pribavljanja hrane, odjece, obuce, ogrijeva, lijekova i ostalih potrepština nužnih za zadovoljavanje osnovnih egzistencijalnih potreba te pomoc pri odlasku u posjete bolesnim clanovima obitelji. Posjete su kontinuirane tijekom godine kako bi se bar malo ublažila teška svakodnevnica i odagnala usamljenost osobama u potrebi, a ucestalost ovisi o raspoloživom vremenu petnaestak clanova konferencije i potrebama u kojima se nalazi oko stotinjak šticenika.

Ove godine su clanovi Udruge Sv. Vinka Pulskog uoci najveceg katolickog blagdana Uskrsa, sa puno pažnje, misleci na one koji si nece moci priskrbiti uskrsni obrok, 20. ožujka 2010. godine u konobi restorana Dubrova organizirali humanitarno-glazbenu-poetsku vecer na kojoj su nastupili Davor Terzic, Vesna Terzic i Tomislav Milohanic. Prikupljeni dobrovoljni prilozi poslužili su za pripremu zajednickog Uskrsnog rucak održanog 27. ožujka 2010. godine uoci blagdana Cvjetne nedjelje kada je podijeljeno 120 obroka. Dobrotom svih donatora taj dan je, kao u jednoj velikoj obitelj u kojoj svatko ima svoje mjesto i nitko nikoga ne osuduje, proveden u radosti zajedništva i razumijevanja te su to mnogima bili jedini trenuci radosti nakon dugog niza teških situacija sa kojima se dnevno susrecu. Sastanci clanova Udruge održavaju se svakog drugog utorka u Pastoralnom centru Sv. Josipa, Zelenice 16a.

Udruga Sv. Vinka Paulskog, Gospe Karmelske Labin

Kontakti sa Udrugom mogu se ostvariti preko župnika, župnog ureda ili na slijedece kontakte:

Predsjednica: Vesna Frankovic  

Duhovnik: vlc. Milivoj Koren

Adresa: 1. svibnja 3, 52220 Labin

Tel.: 091 4646502

e-mail: sv.vinko.labin@gmail.com

Povezane vijesti:

LABINSKE UDRUGE: Gradsko društvo Crvenog križa Labin

LABINSKE UDRUGE: Udruga umirovljenika Labin

LABINSKE UDRUGE: Udruga osoba s invaliditetom  

Udruge gradana u Proracunu Grada Labina

LABINSKE UDRUGE: Udruga za zaštitu životinja Fenix

LABINSKE UDRUGE: Joga u svakodnevnom životu

LABINSKE UDRUGE: Sportsko-rekreativni klub Alba

Godišnja Skupština Udruge osoba s invaliditetom Labin

LABINSKE UDRUGE: Klub lijecenih alkoholicara „Centar“

LABINSKE UDRUGE: Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Labin

LABINSKE UDRUGE: Udruga za obuku i školovanje pasa Alfa – dog